Maakt het leven mooier

Insider verklapt: worden Beatrice en Eugenie toch working royals?

De twee staan steeds vaker in de koninklijke spotlights!

Met prinses Kate en koning Charles in de lappenmand, moeten er nu volop andere Windsors aantreden om de Royal Family te ondersteunen. In een interview verklapt een royal insider wat het schuiven met de koninklijke taakjes betekent voor prinsessen Eugenie en Beatrice.

Steun en toeverlaat

We zien ze steeds vaker in de spotlights: onlangs waren de dochters van prins Andrew nog samen met Peter Phillips en Zara Tindall aanwezig bij een tuinfeest, waar zij prins William ondersteunden. Dat Beatrice en Eugenie bij de Garden Party verschenen, was op zich geen primeur. Door de jaren heen zijn zij vaste gasten geworden van de feesten. De dames vergezelden Elizabeth II ook af en toe naar koninklijke taken zoals de jaarlijkse Witte Dienst. Maar in tegenstelling tot die periode, staan ze nu natuurlijk steeds prominenter in de publieke belangstelling.

Toen de Duke and Duchess of Sussex aankondigden dat ze een leven buiten de monarchie wilden beginnen, maakte de Queen duidelijk dat ze een keuze moesten maken. Of erin blijven, of eruit stappen. Een middenweg was niet mogelijk. Dit zou dan ook voor Beatrice en Eugenie gelden, toch? Hoe zit dat dan, nu de prinsessen steeds vaker in de belangstelling staan?

Steentje bijdragen

"De royals hebben een veel hechtere band dan het zijn van nichten en neven, ze delen de unieke ervaring en het ongewone leven dat ze leiden", deelde een koninklijke insider aan Hello! Magazine. "Ze maken allemaal deel uit van deze groep, misschien dan wel ieder op zijn of haar eigen manier, maar ze geloven allemaal in het koningshuis en de toekomst daarvan. Ze doen er alles aan om hier een steentje aan bij te dragen."

Hoewel ze dan geen publieke financiering voor hun werkzaamheden ontvangen, lijken de zussen wel goedkeuring te hebben gekregen om dit jaar wat meer in de publieke schijnwerpers te komen staan. Zo gaf Beatrice haar eerste live tv-interview begin mei. Uit dit interview, waarvoor volgens Hello goedkeuring van Buckingham Palace nodig geweest is, blijkt wel dat de koninklijke familie geen problemen heeft met een grotere publieke rol voor de twee zussen.

"Ze hebben zich altijd dienstbaar en plichtsgetrouw opgesteld. Dit hebben ze waarschijnlijk geërfd van hun grootmoeder. Ook hebben ze laten zien dat ze in de schijnwerpers te vertrouwen zijn en ik denk dat dat gewaardeerd wordt", stelde Hello's bron. "De koninklijke familie erkent dat ze zeer charmante, behoorlijk plichtsgetrouwe jonge vrouwen zijn die zich erg op hun gemak voelen in publieke situaties en goed zijn in hun liefdadigheidswerk." En dat moet natuurlijk ook!

The best of both worlds

Naast hun koninklijke verschijningen, hebben beide zussen hun eigen bestaan opgebouwd als werkende moeders. Beatrice heeft een dochter, Sienna, en een stiefzoon, Christopher, en is vice-president van bij een technologiebedrijf. Eugenie werkt daarnaast als directeur van een kunstgalerie en is moeder van August en Ernest.

"De prinsessen hebben ook levens buiten de koninklijke familie. Ze hebben gezinnen, ze hebben banen. Ik weet niet zeker of ze volledig in de groep willen komen en compleet werkende royals willen zijn. Op dit moment hebben ze in ieder geval een beetje the best of both worlds", verklapte de insider.

Hoewel ze misschien steeds vaker op koninklijke evenementen verschijnen, zijn er dus geen concrete plannen voor de zussen om officiële rollen op zich te nemen. Waar nodig zullen Euge en Bea wél altijd klaarstaan om koning Charles en prins William te steunen. Daarom kunnen we ze de aankomende tijd gelukkig nog vaak genoeg in de publieke schijnwerpers zien verschijnen!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld