Maakt het leven mooier

Deze opvoedles heeft prinses Kate van wijlen prinses Diana overgenomen

Een lesje raising royalty!

Dat prinses Kate zich weleens laat inspireren door de iconische looks van prinses Diana of met een sieraad van haar overleden schoonmoeder verschijnt, is niets nieuws. Maar het blijft niet alleen bij kledingkeuzes. De twee lijken naar verluidt ook erg op elkaar wat het ouderschap betreft.

Opvoedmethode

Volgens bronnen van The Sun heeft Kate precies dezelfde prioriteiten voor haar kinderen prins George, prinses Charlotte en prins Louis, als haar schoonmoeder destijds had voor prins William en prins Harry.

Eén opvoedingsmethode die Kate zou hebben overgenomen komt rechtstreeks uit de 'opvoedbijbel' van haar overleden schoonmoeder. Het werd zelfs de golden rule van prinses Diana genoemd bij het opvoeden van haar twee zonen.

De prinses van Wales wil dat haar kinderen met beide benen op de grond blijven staan, ondanks hun koninklijke privileges, meldde The Sun eerder al eens. “Kate heeft altijd gewild dat haar kinderen in de echte wereld opgroeien”, vertelde de ingewijde. “Zij en William willen niet dat ze in een soort gouden bubbel wonen. Ze willen dat ze opgroeien met dezelfde ervaringen als andere kinderen.”

Liefdadigheid bijbrengen

Diana nam William en Harry vaak mee naar liefdadigheidsacties, zodat ze de realiteit van de levens van minder fortuinlijke mensen zagen. Ze stond er ook op dat de broers zogenaamde bedankbriefjes schreven om ervoor te zorgen dat ze vanaf hun kindertijd goede manieren ontwikkelden. Kate hanteert deze regel naar verluidt ook bij haar drie kinderen, en leert hen dat ze een bedankbriefje schrijven als ze een cadeau krijgen. "Tafelmanieren, bedankbriefjes en kleine beleefdheden worden de kinderen ingeprent, zodat dit een automatisme wordt", aldus een bron.

Net zoals Diana haar zoons William en Harry meenam naar liefdadigheidsevenementen, neemt Kate ook haar kinderen af en toe mee op pad om te helpen. Eind vorig jaar vergezelden George, Charlotte en Louis haar naar een babybank in Maidenhead, vlakbij hun huis in Windsor, waar ze hielpen met het inpakken van cadeauzakjes met speelgoed en andere lekkernijen die kindjes van minderbedeelde gezinnen met Kerstmis kregen.

Reality check

Koninklijk auteur Andrew Morton, die met Diana samenwerkte aan een biografie van haar leven, legde uit dat de overleden prinses haar zonen graag over de realiteit van de wereld wilde leren. "Van jongs af aan nam ze de jonge royals mee op haar liefdadigheidsbezoeken. Een van de redenen was dat ze niet wilde dat de jongens opgroeiden met het idee dat de hele wereld bestond uit 4x4 Range Rovers, jachtgeweren en nanny's."

Bron: Mirror | Beeld: NL Beeld