Willem-Alexander en Máxima leven zich uit in hiphop-studio

En dat levert leuke beelden op!

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben deze week een werkbezoek aan de Verenigde Staten op de planning staan. Bij hun reis naar de Verenigde Staten kroop de koning zelf weer in de cockpit, en in Atlanta mocht het paar zelfs aan de slag in een prestigieuze hiphop-studio. Kijk mee!

Willem-Alexander als co-piloot

Het huidige regeringstoestel PH-GOV vertrok zondag vanuit Amsterdam naar de Verenigde Staten. Niemand minder dan Wim-Lex zelf vloog het vliegtuig als co-piloot naar Atlanta. De koning volgde tenslotte ooit een opleiding tot piloot en dient zijn vlieguren bij te houden. Het is dan ook niet de eerste keer dat hij zelf plaatsneemt in de cockpit onderweg naar werk. Eerder vloog de koning zichzelf en koningin Máxima naar Duitsland voor een staatsbezoek, trok de koning tijdens de Caribische tour in 2022 ook z’n pilotenpak weer aan, en zat hij bij het staatsbezoek aan Zuid-Afrika eind vorig jaar eveneens in de cockpit.

Werkbezoek

Het bezoek aan de Verenigde Staten vindt plaats van maandag 10 tot en met donderdag 13 juni 2024. Het bezoek begint in Atlanta, waar de koning en koningin eerst op bezoek gingen bij de gouverneur van de staat Georgia. Het koningspaar spraken met de gouverneur en CEO’s van Nederlandse bedrijven over economische samenwerkingen, voornamelijk op het gebied van duurzame logistiek.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Frenna

Tijdens het werkbezoek bezocht het koningspaar onder andere een gerenommeerde hiphopstudio, waar artiesten zoals Beyoncé en 2Pac muziek opnamen. De bekende Nederlandse rapper Frenna vergezelde het koningspaar tijdens dit bezoek, waar alles in het teken stond van hiphop. Frenna gaf aan dat het echt een erkenning is voor de hiphop scene dat de koning er kwam buurten.

“Het genre komt uit New York, maar Atlanta is nu leidend. De grootste namen van het moment komen uit Atlanta. Het is al bijzonder dat de koning voor hiphop kiest, maar al helemaal voor Atlanta”, vertelde Frenna eerder.

Natuurlijk liet Frenna hier zijn talenten zien aan de koning en koningin, maar ook mocht het koningspaar aan een paar knoppen draaien in de studio. En dat leverde maar al te leuke beelden op!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Drukke agenda

Niet alleen bezochten ze de gouverneur van de staat Georgia en de muziekstudio, ook ging het Koninklijk echtpaar langs bij het graf van Martin Luther King. Hier legden ze een prachtige krans neer ter ere van Martin Luther King.

Ook gaan de twee langs in Savannah, Albany en New York. Een tentoonstelling met Nederlandse kunstenaars, de New Yorkse wijk East Flatbush en de Savannah State University – de eerste openbare Historical Black Colleges and Universities – worden nog bezocht door de koning en koningin. Een drukke agenda, dus!

Bron: Koninklijk Huis, Libelle| Beeld: Instagram @koninklijkhuis, NL Beeld

Laatste nieuws