Koningin Máxima zorgt voor kleur op laatste dag werkbezoek

En zo kwam het bezoek kleurig ten einde!

Het kán je bijna niet ontgaan zijn dat ons koningspaar deze week was afgereisd naar de Verenigde Staten, waar zij een druk programma aflegden. Voordat het paar vandaag terugvliegt richting Nederland, maakten koning Willem-Alexander en koningin Máxima gisteren nog een laatste set verschijningen. Hierbij zorgde onze vorstin voor een vrolijke lading kleur!

Druk druk druk

Slechts vier dagen lang waren Willem-Alexander en Máxima op bezoek in de Verenigde Staten. Natuurlijk krijg je als vorstelijke gezanten dan een lekker vol programma voor je kiezen. Van mengpaneel tot museum en van laboratorium tot losse heupjes: de Oranjes hebben zich geen moment hoeven vervelen!

Uiteraard stonden er ook de nodige bezoekjes op de planning om de zakelijke en politieke banden aan te halen. Zo was het paar gisteren te gast in The Spiral, een imposante wolkenkrabber middenin Manhattan. Hier vond de afsluitende receptie van het bezoek plaats, waar onder andere lokale politici en vertegenwoordigers van New Yorkse bedrijven uit zowel de VS als Nederland voor waren uitgenodigd.

Zonnetje in huis

Hoewel het weer in Nederland au moment met al z’n grijs-grauwe luchten nogal wat te wensen overlaat, hebben Wim-Lex en Máx de afgelopen dagen volop van de zon kunnen genieten. En ach, zelfs als de zon niet schijnt, dan is Máxima’s vrolijke verschijning natuurlijk het zonnetje in huis!

willem alexander maxima
Beeld: NL Beeld

Zo weet de fashion-kenner achter Instagram-account @RoyalFashionPolice te melden dat de vrolijke colourblock-japon van de vorstin hier een Carolina Herrera-exemplaar is. Deze combineerde zij met een set matchende rode pumps van Miu Miu en clutch van Valentino, die zij beiden al eens eerder had gedragen.

Dankbaar

Uiteraard moest er bij deze afsluitende receptie ook gespeecht worden door onze koning. Hierin dankte hij gouverneur Hochul en burgemeester Adams voor hun gastvrijheid, en bedankte hij hen beiden voor hun gastvrijheid. Ook stond de vorst stil bij de gedeelde geschiedenis van Nederland en New York.

“In 2009 waren de Koningin en ik hier om Hudson Year te vieren, het 400-jarig jubileum van de aankomst van het eerste Nederlandse schip aan deze kust – de Halve Maen. Nu blikken we terug op nóg een mijlpaal: de oprichting van de Nederlandse kolonie op Governors Island in 1624.”

Kortom: een bezoekje om héél tevreden op terug te blikken!

Bron: Blauw Bloed, Koninklijkhuis.nl | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws