Glamour met een knipoog

Prinses Anne opgenomen in het ziekenhuis na incident op eigen landgoed

Hommeles op Gatcombe Park... 

Hoewel ze vorige week nog vrolijk over het paardensportevenement Royal Ascot flaneerde, zit prinses Anne er momenteel iets minder vrolijk bij. De enige dochter van wijlen koningin Elizabeth is namelijk in het ziekenhuis belandt, nadat ze betrokken was bij een incident op haar landgoed in Gatcombe Park.

Ziekenhuis

Prinses Anne ligt met 'lichte verwondingen' en 'een hersenschudding' in het ziekenhuis na een ongeval dat op zondagavond plaatsvond. Buckingham Palace heeft bevestigd ze haar verwondingen heeft opgelopen op haar eigen landgoed in Gatcombe Park. In een verklaring heeft het paleis laten weten dat de prinses in het Southmead Hospital in Bristol verblijft, als voorzorgsmaatregel en ter observatie. Naar verwachting zal het zusje van koning Charles – gelukkig – dan ook volledig en snel herstellen.

Buckingham Palace voegt hier nog het volgende aan toe: "De koning is nauw op de hoogte gehouden en sluit zich aan bij de hele koninklijke familie door zijn beterschapswensen naar de prinses te sturen voor een spoedig herstel."

Incident

Hello! Magazine weet te melden dat Anne op haar landgoed aan het wandelen was toen het incident plaatsvond. Hoewel de exacte oorzaak van haar verwondingen niet is bevestigd, heeft haar medisch team wel prijsgegeven dat haar hoofdletsel overeenkomt met de mogelijke impact van het hoofd of de benen van een paard. Na het incident waren de hulpdiensten al gauw ter plaatse en na een medische check werd Anne overgebracht naar het ziekenhuis.

De echtgenoot van Anne, Sir Tim Laurence, en haar kinderen, Peter Phillips en Zara Tindall, waren op het landgoed ten tijde van het incident.

Royal duties

Het ongeluk komt voor het Britse koningshuis op een nogal ongelukkig moment, aangezien prinses Anne veel royal duties van de zieke koning Charles en prinses Kate overnam. In de afgelopen maanden wist zij het gat dat ontstond door de afname van de werkende royals namelijk voor een heel groot deel op te vullen.

Niet voor niets wordt de enige dochter van wijlen Queen Elizabeth jaar na jaar uitgeroepen tot hardst werkende royal op basis van de bekende Court Circular. Met de teller op 457 koninklijke verplichtingen in 2023 versloeg ze zelfs haar broer koning Charles.

Hoewel ze dus hard nodig is om alle koninklijke verplichtingen die de Britse royal family heeft te vervullen, moet en zal ze zich voor nu eerst focussen op haar herstel. Get well soon, Anne!

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld