Buiten de royal spotlights: dít is de zoon van koningin Camilla

Sinds 2005 mag hij zich de stiefbroer van prinsen William en Harry noemen.

De twee kinderen van koningin Camilla staan slechts zelden in de schijnwerpers. Maar sinds hun moeder in 2005 trouwde met de toenmalige prins Charles, mogen zij zich natuurlijk de stiefbroer- en zus van niemand minder dan prins William en prins Harry noemen. Dít is hoe Camilla’s zoon er nu uitziet!

Een dochter en een zoon

In 2005 mocht koning Charles dan eindelijk trouwen met zijn échte grote liefde, Camilla Parker Bowles. Zowel Charles als Camilla hebben twee kinderen. De zoons van Charles kennen we natuurlijk allemaal, maar de dochter en zoon van Camilla staan minder vaak in de spotlights. Over Camilla’s dochter Laura hebben we al eens geschreven, maar hoe ziet haar zoon Tom er eigenlijk uit?

Bekend in de culinaire wereld

Tom Parker Bowles is inmiddels 49 jaar oud, wat betekent dat hij acht jaar ouder is dan William en tien jaar ouder dan Harry. Hij is zijn loopbaan ooit begonnen als publicist. Na een tijdje ging hij voor Tatler aan de slag als culinair columnist. In de loop der jaren heeft hij een succesvolle carrière als culinair criticus opgebouwd en een aantal kookboeken geschreven. Ook is hij medeoprichter van het bedrijf Mr Trotter’s Great British Pork Crackling, dat varkensvleessnacks verkoopt.

Nooit in het openbaar

Tom is in 2005 (hetzelfde jaar als zijn moeder dus) getrouwd met Sara Parker Bowles. Samen hebben ze twee kinderen: Lola en Freddy. Hoe zijn band met zijn stieffamilie en in het bijzonder zijn twee stiefbroers is, wordt eigenlijk nooit echt duidelijk. Ze worden vrijwel nooit samen in het openbaar gespot. Ook met zijn moeder wordt Tom overigens niet vaak samen in het openbaar gezien.

Toevallig vergezelde hij zijn moeder echter begin deze maand naar The Queen’s Reading Room Festival, het eendaagse literaire festival dat werd georganiseerd door Camilla’s gelijknamige liefdadigheidsinstelling: The Queen’s Reading Room. De festiviteit vond voor de tweede keer plaats in Hampton Court Palace, waar moeder en zoon vrolijk lachend op de kiek werden gezet.

Tom Parker Bowles
Beeld: NL Beeld

En ook Camilla’s schoondochter Sara was van de partij:

Sara Parker Bowles
Beeld: NL Beeld

Lieve woorden

En hoe zit het met Toms mening over zijn stiefvader, koning Charles? Hij heeft niets negatiefs over hem te zeggen. In een interview met The Express in 2015 verwoordde hij het als volgt: “Alles wat je wilt [als het op ouders aankomt], is dat ze gelukkig zijn. Mijn moeder is exceptioneel gelukkig op het moment. Ik ben altijd al dol op mijn stiefvader; hij is altijd een aardige, goede en liefelijke man geweest. Een man van warmte, intelligentie en menselijkheid.”

Bron: Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws