Zien: dit is de stiefzus van prinsen William en Harry

Wat weten we eigenlijk over de stiefdochter van koning Charles?

Haar moeder is de koningin van het Verenigd Koninkrijk, maar toch weet Laura Lopes de spotlights goed te ontlopen. We stellen je voor aan de stiefzus van prinsen William en Harry!

Laura Parker Bowles

Laura werd geboren als jongste kind van Camilla en Andrew Parker Bowles, in 1978. Ze heeft een oudere broer, Tom (naast stiefzoon ook het petekind van koning Charles). Laura kwam eigenlijk pas in beeld bij het grote publiek toen haar moeder in 2005 met toen-nog-prins Charles trouwde. Zo zien we haar rechts op de foto poseren naast haar familie.

Royal Wedding Camilla Charles, 2005.
Beeld: NL Beeld

Een jaar later trouwde Laura zelf, met Harry Lopes, voormalig Calvin Klein-model en nu accountant (niet bepaald een promotie als we het over een glamoureuze carrière hebben, maar ’t betaalt vast goed). Harry Lopes is bovendien de kleinzoon van een baron, waardoor hij op den duur nog twee landgoedjes zal erven. Geen slechte partij!

Bruiloft Laura en Harry Lopes
Beeld: NL Beeld

En ach: kijk de twee eens stralen! De twee zijn inmiddels al heel wat jaren gelukkig met elkaar, en dat geluk hebben ze bezegeld met een zoet gezinnetje.

Laura en Harry hebben drie kinderen: Eliza van 13 en tweeling Gus en Louis van 11. Wellicht komen deze namen je al bekend voor, en dat zou zomaar kunnen! Tijdens de kroning had Queen Camilla de namen van haar kleinkinderen namelijk subtiel op haar japon laten borduren. Zo hadden ook de stief-kleinkinderen van opa Charles een speciaal plekje tijdens de ceremonie.

Daarnaast hebben een aantal van hen al bijzonder koninklijke momentjes gehad. Zo was dochter Eliza een bruidsmeisje bij het huwelijk van de Waleses en mocht zij met haar grootouders het balkon van Buckingham Palace op:

Beeld: NL Beeld

Bovendien kregen tweeling Gus en Louis, net als hun neefje Freddy Parker Bowles, een heel bijzondere rol tijdens de kroning. Zij waren namelijk onderdeel van Camilla’s Pages of Honour tijdens de ceremonie:

Camilla en haar Pages of Honour tijdens de kroning, mei 2023.
Beeld: NL Beeld

Geen schijnwerpers

Laura werkt in de kunstwereld en is heel af en toe bij een royal engagement te zien. Zo vergezelt ze haar moeder en broer af en toe naar paardensportevenementen. Als we van deze foto uit 2015 uitgaan, dan lijkt het er overigens op dat de familie onderling niet dezelfde favorieten heeft binnen de ruitersport:

Beeld: NL Beeld

Bovendien geldt dat Laura en Tom als stiefkinderen van de koning ook met enige regelmaat bij koninklijke evenementen mogen opdagen. Zo zaten zij natuurlijk zelf ook in de Abbey toen hun moeder gekroond werd als koningin. Hier zie je rechtsvoor Laura en haar man de Abbey binnenwandelen, met Tom die schuin achter zijn zus te zien is:

Laura Lopes
Beeld: NL Beeld

Ook waren ze vorige zomer bij de prestigieuze Garter-ceremonie aanwezig:

Laura Lopes en Tom Parker Bowles, juni 2022.
Beeld: NL Beeld

Familieruzie

Hoe de band met haar stiefbroers is? Daar bestaan verschillende verhalen over. Ze zou nu wel goed met hen overweg kunnen, maar vroeger had ze het flink aan de stok met William, volgens royaltykenner Katie Nicholl.

“William en Laura hadden enorme ruzies over wie schuldig was aan hun gebroken gezinnen. William gaf naar verluidt Camilla de schuld van alles dat ze zijn moeder had aangedaan, wat Laura woedend maakte. Laura moest daar niets van weten.

Ze stelde zich hard op en vuurde terug naar William dat ‘zijn vader haar leven heeft vernield'”, schreef Nicholl in het boek Harry and William. “Het maakte haar niets uit dat het de prins van Wales was, ze gaf hem de schuld van de scheiding van haar ouders en was niet bang om dat William duidelijk te maken.” Niets nieuws dus, die familieruzies?

Bron: Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws