Zo droeg Queen Camilla haar familie bij zich tijdens de kroning

De familie van de Queen had zo een wel héél bijzonder plekje bij de kroning.

Er is al veel gezegd en geschreven over de aanwezigen bij de grootse Coronation afgelopen weekend. Natuurlijk hadden (bijna) alle Windsors plekjes in de eerste rangen van de Abbey, maar wat blijkt nu? Camilla’s familie had een wel héél bijzonder plekje – aan het lijf van de koningin herself!

Kroningskleed

Van kroon tot scepter en van rijksappel tot mantel: de outfits en accessoires van Charles en Camilla tijdens de kroningen waren vervuld van symboliek en geschiedenis. Voor een te kronen royal is er niet heel veel ruimte op zo’n dag om een persoonlijke touch aan te brengen in je outfit. En dat, terwijl je natuurlijk wel in je kroningskloffie wordt vastgelegd voor de geschiedenisboeken!

Familie

Koningin Camilla wist toch op een heel subtiele manier een lieve ode te brengen aan haar familie. Zij droeg namelijk een speciaal voor de gelegenheid gemaakte jurk van de hand van Bruce Oldfield – een oude vertrouwde favoriet van de gemalin.

kroningsportretten
Beeld: NL Beeld

De jurk is voorzien van allerhande borduursels en natuurlijk het monogram van de kersvers gekroonde koningin. Maar wanneer HM de overslag van haar jurk een beetje optilt, vallen een paar kleine details op…

camilla familie
Beeld: NL Beeld

Wie goed kijkt, ziet namelijk verschillende namen in het borduursel van de japon! Zo spotten we op dit kiekje onder meer de namen Freddy, Laura, Tom en Eliza. Ook de namen Louis, Gus en Lola verschijnen elders in de geborduurde details.

Viervoeters

Ten slotte liet Camilla met haar kroningsjurk zien dat zij, net als de koningin vóór haar, een groot fan is van pluizige viervoeters. Aan de onderzijde van de jurk zijn namelijk ook twee kleine viervoeters geborduurd in gouddraad.

camilla kroningsjurk
Beeld: NL Beeld

In tegenstelling tot wijlen Queen Liz heeft Camilla geen voorliefde voor corgi’s, maar voor Jack Russell-hondjes. Met haar kroningsjurk brengt Camilla dan ook een ode aan haar furry vriendjes Bluebell en Beth, die zij in 2017 geadopteerd heeft uit het asiel. De Windsors mochten dan front row-plekjes hebben bij de kroning – Camilla’s naasten én viervoeters hadden gewoon een plekje óp de troon. En dat kunnen niet veel mensen zeggen!

Bron: The Daily Mail, Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws