Mijlpaal: Deens koningspaar straalt naast geslaagde zoon prins Christian

De boomlange jonge royal torent nu al flink boven zijn ouders uit.

De vlag kan uit aan het Deense hof! Deense kroonprins Christian heeft sinds kort namelijk zijn gymnasiumdiploma op zak, en voor dit heugelijke moment trommelde de royal zijn hele gezin op. Dit resulteerde in een geestig beeld, aangezien de prins een flink stuk boven onder andere zijn al niet kleine ouders uit torende.

Geslaagd

Prins Christian heeft zich de afgelopen tijd volledig op zijn eindexamens gericht en kan de middelbare school – net als vele andere jongeren van zijn leeftijd – ein-de-lijk achter zich laten. Gisteren was het moment om dit heugelijke feit te vieren. De 18-jarige prins verscheen zij aan zij met zijn ouders, koning Frederik en koningin Mary, op school om een Deense traditie voor afgestudeerden te ondergaan.

De jonge royal werd namelijk gespot met een traditionele Deense afstudeerhoed. Dit accessoire symboliseert de voltooiing van zijn middelbare schooltijd. In Denemarken is het gebruikelijk dat familieleden deze hoed na het laatste eindexamen op het hoofd van de afgestudeerde plaatsen. Op Instagram plaatste het Deense hof de volgende beelden van de geslaagde prins Christian én zijn zichtbaar apetrotse ouders:

Lang

Christian torent op de foto’s een flink stuk boven zijn al niet kleine familie uit. Ter vergelijking: koning Frederik is zelf 1,80 meter. De prins zag er uit om door een ringetje te halen in een casual doch stijlvolle outfit, waarbij hij een overhemd met knoopjes combineerde met een witte broek en sneakers. En zoals het een echte royal family betaamt, waren de looks van Christian’s familieleden perfect afgestemd op die van de prins. Hierdoor ontstond er een prachtig, samenhangend familieportret. Deze krijgt zeker weten een mooi plekje in het familie-album!

Feesten

Hoewel er nog geen concrete plannen klaarliggen, zal prins Christian na de zomer naar verwachting beginnen aan een vervolgopleiding aan de universiteit. Maar voordat hij weer verwacht wordt in de schoolbanken, is het nog tijd voor een aantal traditionele feestjes die er simpelweg bij horen als je de middelbare school verlaat in het Scandinavische land.

Eén van de tradities houdt in dat geslaagden de straat op gaan in een feestelijke parade. Ze dansen, feesten, spelen luide muziek en genieten van eten en drinken op vrachtwagens die stoppen bij de ouders van de aanwezigen. En wij zouden Beau Monde natuurlijk niet zijn als we ons niet gelijk afvroegen of er ook een vrachtwagen zal stoppen bij het Amalienborg Slot… Afijn: stort tillykke, Hoogheid!

Bron: Hello! Magazine, Instagram @detdanskekongehus | Beeld: Kongehuset ©

Laatste nieuws