Oeh: zal Kate tóch verschijnen bij Wimbledon?

'We geven haar zoveel mogelijk flexibiliteit', verklapt de organisatie.

Kensington Palace houdt de lippen stijf op elkaar, maar nadat prinses Kate bij Trooping the Colour tot iedereens grote verrassing haar opwachting maakte, beginnen royalty watchers voorzichtig aan hoop te krijgen: zal de prinses komende week tóch in de Royal Box aanschuiven bij Wimbledon?

Wimbledon

De Waleses zijn een sportief gezin, en zowel prins William als prinses Kate staan bekend om hun competitieve karakters. Zo moest William al eens schoorvoetend toegeven dat prinses Kate hem op het tennisveld toch echt de baas is.

Die liefde voor de tennissport heeft er ook voor gezorgd dat Catherine al sinds 2016 beschermvrouwe is van de All England Lawn Tennis and Croquet Club, de legendarische locatie waar het toernooi jaarlijks wordt gehouden. Hierbij is het vaste prik dat de hoogheid ook enkele wedstrijden bijwoont. Soms alleen, soms met haar zus, soms met manlief aan haar zijde, en vorig jaar ook met prins George en prinses Charlotte. Daarnaast is de prinses traditiegetrouw verantwoordelijk voor het overhandigen van de trofeeën aan de grote winnaars van de finale. Hoe dan ook is het op kiekjes van het publiek altijd duidelijk te zien dat de prinses helemaal opgaat in de matches!

Hoopvol

Maar goed, dit jaar ligt dat natuurlijk anders. Eerder maakte de prinses immers het verschrikkelijke nieuws bekend dat er een vorm van kanker bij haar was vastgesteld, en daarom is zij al even buiten de spotlights gebleven.

Maar op de vooravond van de jaarlijkse verjaardagsparade voor koning Charles, Trooping the Colour, onthulde Kate in een emotioneel bericht dat zij de volgende dag wel degelijk acte de présence zou geven. Ook verklapte de Princess of Wales dat zij goede hoop had dat ze deze zomer nu en dan haar koninklijke neus zou kunnen laten zien. “[Ik] hoop me over de zomer bij enkele andere publieke verschijningen te kunnen voegen, maar ik weet net zo goed dat ik nog niet out of the woods ben”, schreef zij onder meer.

Organisatie

Hoewel er vanuit het Britse hof dus noch een bevestiging noch een ontkenning zijn geweest, laat de Wimbledon-organisatie weten de prinses met open armen te zullen ontvangen. Voorzitster van de vereniging, Debbie Jevans, legt in gesprek met Telegraph Sport uit dat zij er alles aan doen om met de prinses mee te denken.

“We houden hoop dat de Prinses van Wales in staat zal zijn de trofeeën uit te reiken als beschermvrouwe van de Club, maar haar gezondheid en herstel hebben de prioriteit. We weten niet wat we niet weten. Alles wat we gezegd hebben, is dat we met haar meewerken en haar zoveel mogelijk flexibiliteit geven.”

Eerder deze week werden in elk geval Michael en Carole Middleton, Kates ouders, al gespot op de tribune langs het heilige gras van Wimbledon. Hopelijk kunnen zij binnenkort als teken van steun samen met hun dochter een wedstrijd bijwonen. Het is de prinses in elk geval meer dan gegund!

Bron: People Magazine, Telegraph Sport | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws