Glamour met een knipoog

Prinses Beatrice in 't zonnetje gezet door grote liefde met nieuwe kiekjes

Die Edo blijkt weer een ware romanticus.

Cheltenham Festival 2024 - St Patrick's Thursday - Cheltenham Racecourse

Gisteren was het precies vier jaar geleden dat prinses Beatrice en manlief, Edo Mapelli Mozzi, in het huwelijksbootje stapten. Speciaal voor de gelegenheid deelde haar echtgenoot via sociale media een romantisch kiekje van de grote dag.

Jubileum

Prinses Beatrice, de oudste dochter van de door schandalen omringde prins Andrew en Sarah Ferguson, de hertogin van York, stapte op 17 juli 2020 in het huwelijksbootje met haar grote liefde: Edoardo Mapelli Mozzi. De beste man is een verre afstammeling van de Italiaanse aristocratie, en heeft over de jaren goed geboerd als zakenman op het gebied van vastgoed en interieur.

Daarnaast blijkt hij een ware romanticus, want hij zet z'n lief elk jaar in het zonnetje met hun jubileum. Zo deelde hij vorig jaar nog een prachtige foto van het paar samen bij de Royal Ascot, met daarbij de zoete tekst 'ik houd meer van je dan ik in woorden kan uitdrukken'. Awww!

Grote liefde

Ook dit jaar zet Edo z'n vrouw weer in het zonnetje met een set niet eerder vertoonde kiekjes van hun huwelijksdag.

Met een dikke pakkerd bezegelt het paar hun liefde in de romantische foto's van de grote dag.

"Fijne vierde huwelijksjubileum mijn lief. 💍 Elke dag is zo speciaal met jou. Ik houd zoveel van je. 💕", schrijft Edo bij de kiekjes.

Tweede kans

Voor het gelukkige paar op 17 juli 2020 in het huwelijksbootje kon stappen, waren er een aantal beren op de weg. Zo waren zij beiden niet elkaars eerste grote liefde. Edoardo was al eerder verloofd met architect Dara Huang, met wie hij een zoontje heeft, Christopher 'Wolfie' Woolf.

Ook Beatrice had er al enkele relaties op zitten. Zo was zij ruim tien jaar samen met zakenman Dave Clark, tot hun relatie in juli 2016 op de klippen liep.

Ook hun huwelijksdag zelf verliep niet geheel volgens de planning. Origineel stond het moment suprême namelijk op de planning voor 29 mei 2020, en moest het feest plaatsvinden in de Chapel Royal van St James's Palace. Vanwege de pandemie moest er echter snel geschoven worden met de plannen, en uiteindelijk beloofde het stel elkaar in de Royal Chapel of All Saints de eeuwige trouw in juli dat jaar.

Ook had het schandaal rond Bea's vader een paar maanden eerder een hoogtepunt bereikt met zijn ontzettend onhandige BBC interview. Daarom was er zelf voor gekozen om de nieuwe trouwdatum niet vooraf wereldkundig te maken. Pas achteraf deelde Buckingham Palace het grote nieuws dat de tweede kleindochter van Queen Elizabeth II getrouwd was.

Ondanks alle haken en ogen aan hun huwelijksdag, is het paar klaarblijkelijk dolgelukkig met elkaar. Op naar het volgende jubileum!

Bron: Instagram @edomapellimozzi, BBC, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • Beeld: NL Beeld