Maakt het leven mooier

Jonger lijken? Vermijd dan deze drie oogschaduwkleuren

Met de juiste oogschaduw laat je jouw kijkers nog meer stralen.

Ouder worden is absoluut geen schande: wat ons betreft zijn grijze haren en een rimpeltje hier en daar juist hartstikke elegant. Tegelijkertijd is er ook helemaal niks mis met een verzorgd make-uplookje om er wat jonger uit te zien. Maar dan wil je natuurlijk wél de juiste kleuren kiezen!

Jonger lijken met oogschaduw

Oogschaduw kan je helpen om je mooiste gelaatstrekken te accentueren. Zeker wanneer je deze afstemt op jouw oogvorm, huidskleur én leeftijd. Ja, ook die laatste! Wanneer je de 40 gepasseerd bent, is de kans groot dat jouw oogleden en huidtextuur veranderingen gaan doormaken. En hier kun je je maquillage dan ook het beste op aanpassen.

Maar welke soorten oogschaduw kun je dan het beste gebruiken? Verschillende beauty-experts delen hun tips met She Finds. Niet alleen geven ze aan welke oogschaduwkleuren het meest onflatterend zijn wanneer je jonger wilt lijken, ook delen ze een aantal varianten die juist perfect werken voor alle leeftijden.

Metallic rood

Volgens make-up artist Kerry Jackson is er één oogschaduwkleur die je het beste kunt vermijden als je er jonger of frisser uit wilt zien: metallic rood. "Rode oogschaduw kan je er jaren ouder uit laten zien. Je ogen lijken vermoeid, geïrriteerd, in in het algemeen niet fit", legt ze uit.

Metallic oogschaduw is tegenwoordig weer helemaal in, maar volgens Jackson is dat voor de 40-plussers niet per se goed nieuws. "Als make-up artiest probeer ik metallic oogschaduw zo veel mogelijk te vermijden op oudere huid, omdat shimmers en metallics genadeloos zijn voor huid met veel textuur en rimpels." Rode oogschaduw met een metallic finish? Geen ideale combi, dus. Noted!

Crimson red

In algemene zin raadt Jackson af om voor een felrode crimson red tint op de ogen te gaan. "Rood is een hele tricky kleur om op een goede manier aan te brengen. Dit omdat het snel de associatie heeft met de kleur van bloed", legt ze uit. "Wat gebeurt er als we huilen, een allergische reactie hebben, in onze ogen wrijven? Onze huid en ogen worden rood." Volgens haar kan een rode oogschaduw er daardoor onbedoeld uit zien alsof je last hebt van allergieën of van iets anders vervelends. "Het is geen aantrekkelijke, flattering look."

Shiny en transparant

Een laatste oogschaduw die je beter kunt vermijden om jonger te lijken? Een doorzichtige, sparkly variant. Deze oogschaduw bevat licht-reflecterende deeltjes of ingrediënten, en dat kan uiteindelijk "elke rimpel of lijn in je gezicht accentureren, terwijl je deze juist liever zou verbergen", aldus Jackson. Volgens haar gaan de lijntjes in je oogleden er juist aanweziger en heftiger uit zien dan ze daadwerkelijk zijn. En dat willen we niet, natuurlijk.

De juiste kleuren

Voor welke oogschaduw je dan beter wél kunt gaan? Nou, een neutrale variant met een satijnen finish bijvoorbeeld. Deze oogschaduw heeft een subtiele afwerking, die noch volledig mat, noch volledig glanzend is. De satijnen finish geeft een gehydrateerd en gladde uitstraling, die perfect is voor vrouwen boven de 40. "En wil je toch écht liever een shiny finish? Kies dan voor een cream-based oogschaduw die je makkelijk kunt blenden", concludeert Jackson. "Dit is veel flexibeler op je huid dan een poederige shimmer." Good to know!

Bron: She Finds | Beeld: Adobe Stock