Aha: deze kleur oogschaduw past het beste bij jouw oogkleur

Zo laat je jouw kijkers nog meer shinen tijdens de feestdagen.

Een verzorgd make-uplookje kan nooit kwaad, maar met de feestdagen pakken we natuurlijk graag nét wat meer uit. Daarbij is een goede oogschaduw een must, maar welke kleuren passen het beste bij jouw oogkleur? Visagisten Oscar Velasquez en Natalie Dresher geven tips.

Blauwe ogen

Ben je gezegend met een stel blauwe kijkers, dan zijn aardetinten the way to go. “Aardse tinten zoals brons, koper en warme bruintinten vullen blauwe ogen mooi aan”, vertelt Velasquez. Hij tipt om oogschaduw in tinten aan de andere kant van het kleurenwiel te gebruiken. Bij blauw zijn dat kleuren als oranje, goud en perzik- en koraaltinten.

Bruine ogen

Heb je bruine ogen à la Máxima, dan is paars jouw kleur komende feestdagen. Een tint die je normaal gesproken wellicht zou overslaan in je oogschaduwpalet, maar die onwaarschijnlijk mooi kleurt bij bruine kijkers. En wanneer is nu een beter moment dan de feestdagen om dit uit te proberen? Visagist Dresher benadrukt hierbij wel dat het belangrijk is dat je een tint paars kiest waarbij je je goed voelt. Ga dus niet meteen aan de slag met felpaarse glitteroogschaduw als je liever eerst veilig begint met een lavendeltint.

Groene ogen

Bij groene ogen zijn het roze tinten die jouw gezicht het mooist accentueren. “Ik gebruik graag roze tinten zoals roségoud, roze en warme bruintinten voor mijn klanten met groene ogen”, vertelt Dresher. Velasquez voegt eraan toe dat “het aanbrengen van een iets donkerdere tint in de oogplooi diepte kan creëren en je ogen nog opvallender kunnen doen lijken.”

Ondertoon

Je kunt de keuze van een oogschaduwkleur natuurlijk alleen bepalen aan de hand van je oogkleur, maar er zijn ook andere factoren die invloed hebben op welke kleuren jou het beste staan, zoals de ondertoon van je huid. Deze vind je door naar de aderen aan de binnenkant van je onderarm te kijken. Hebben deze een blauwe of paarse tint, dan heb je waarschijnlijk een koele ondertoon, en staan koele kleuren meestal mooier. Neigen je aderen meer richting groen, dan ligt het voor de hand dat je een warme ondertoon hebt en warme kleuren je dus het mooiste staan. Al gaat het er uiteindelijk natuurlijk om wat je zelf mooi vindt!

Bron: She Finds | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws