Maakt het leven mooier

Aha: zo bereid je je voor op een behandeling door de huidtherapeut

Van perfecte voorbereiding tot veelgemaakte fouten: dit moet je weten.

Vrouw met huidverzorging

Volgens Tamara Alting, die al jarenlang werkzaam is bij Cosmetique Totale Haarlem, is er niets zo belangrijk als het voorbereiden van de huid voor je echt aan de slag kunt met een diepgaande huidbehandeling. Hierbij zijn de producten van ZO Skin Health absoluut onmisbaar. Wij lieten ons helemaal bijpraten over het voorbereiden en verbeteren van je huid, én de fouten die we hierbij willen voorkomen.

Cosmetique Totale

Het lag voor Tamara niet altijd vast dat zij huidtherapeute wilde worden, tót zij op een dag door haar zusje werd meegesleept naar een open dag voor de studie huidtherapie.

"Dat was voor mij echt één grote eye opener. Ik vond het allemaal zo leuk en zo interessant!", herinnert Tamara zich. Inmiddels is ze alweer vijftien jaar actief in de cosmetische branche en tegenwoordig werkt zij in de Haarlemse vestiging van Cosmetique Totale. Hier zijn de protocollen van ZO Skin Health anno nu niet meer weg te denken uit de behandelingen.

Getting Skin Ready

Tamara deelt dat zij de producten van ZO Skin Health veel inzetten om de huid van hun cliënten helemaal voor te bereiden op een verdere behandeling. "We beginnen altijd met een huidanalyse en gaan daarna aan de slag met een protocol op maat om de huid gezond te krijgen en voor te bereiden op een verdere behandeling. Voordat je bijvoorbeeld een laserbehandeling of peeling kunt doen, wil je dat de huid echt goed doorlaatbaar is en dat de huidbarrière sterk genoeg is om de huidbehandelingen aan te kunnen."

Het concept Getting Skin Ready is dan ook erg belangrijk binnen de ZO Skin Health-protocollen. Zo legt Tamara kort uit: "Getting Skin Ready is letterlijk het voorbereiden van de huid en bestaat uit drie eenvoudige stappen. Ik leg het altijd uit als een soort mini-peeling." Binnen de Getting Skin Ready wordt er goed gereinigd, geëxfolieerd en gezorgd dat de huid helemaal geprepareerd is om de actieve ingrediënten van de huidverbeterende producten optimaal aan te kunnen.

Wat er dan preciés onder valt? Dat verschilt van persoon tot persoon, want elk huidje is uniek. “Voor de vette huid, met veel talg, ga je qua Getting Skin Ready aan de slag met Exfoliating Cleanser, Dual Action Scrub en Oil Control Pads, maar dat doe je niet met een heel gevoelige of zwakke huid. Daarvoor zou ik de Hydrating Cleanser, Balancing Cleansing Emulsion, Exfoliating Polish – die kun je langzaam opbouwen – en Calming Toner aanraden. Ook is de Hydrating Crème hiervoor erg fijn, want die herstelt en versterkt de huid. Zelf gebruik ik bijvoorbeeld graag de Exfoliating Cleanser“, vertelt de huidtherapeut. “Daarna ga je het protocol afstemmen met de cliënt. Het exfoliëren van de dode huidlaag blijft belangrijk – we gebruiken daarvoor in sommige protocollen de Exfoliation Accelerator."

Het belang van een goed voorbereide huid is bovendien niet te onderschatten, legt Tamara uit. "We zien hier heel vaak mensen binnenkomen die een behandeling hebben gehad waar ze niet goed op zijn voorbereid, dus bijvoorbeeld laseren of peelen van een huid die daar niet klaar voor is. Dan kun je natuurlijk allemaal verschillende reacties krijgen en zelfs problemen creëren. Wij willen juist dat de behandelingen voorspelbaar worden. En dat gebeurt alleen als je een perfect voorbereide huid voor je hebt. Dan pas weet je: deze huid is schoon, deze huid is gezond, deze huid is goed doorlaatbaar – zó gaat 'ie reageren op deze behandeling."

Haar gouden tip voor een gezonde huid is dan ook simpel: "Ga gewoon altijd even naar een huidtherapeut voor advies over producten en neem niet klakkeloos over wat er op internet staat. Elke huid is gewoon anders, en heeft andere behoeften."

Zonbescherming

Omdat ZO Skin Health de huidverbetering wetenschappelijk benadert, staat de ontwikkeling van hun producten natuurlijk niet stil. Tamara noemt als voorbeeld dat er de afgelopen jaren steeds meer bekend is geworden over de schade die zon én andere vormen van licht kunnen aanrichten. Naast zonlicht met al z'n UV-straling kan bijvoorbeeld ook blauw licht – denk aan laptops, telefoons, of LED-lampen – en infraroodlicht diep doordringen in de huid en zorgen voor huidveroudering. Gelukkig is er een oplossing!

"Een triple spectrum-bescherming biedt veel voordelen tegenover een klassieke SPF. Zo beschermen niet eens alle zonproducten tegen UVA én UVB, terwijl je dat wel gewoon nodig hebt. ZO Skin Health heeft hiervoor bijvoorbeeld de Smart Tone Broad-Spectrum Sunscreen SPF 50, die je meteen een mooi kleurtje geeft, of de Daily Sheer Broad Spectrum SPF 50. Ik ben zelf groot fan van de Daily Sheer – die werkt ook goed tegen zweet, zelfs als je de hele dag druk aan het werk bent."

Naast de Daily Sheer gebruikt Tamara graag de Sunscreen + Powder SPF 30, een bijzonder handige brush-on SPF – een lichtgewicht zonbescherming in poedervorm die ideaal is voor een snelle touch-up tussendoor. Zo voorkom je zelfs op de zwoelste zomerdagen dat je huid er vettig uitziet. Extra fijn meegenomen: de Sunscreen + Powder is ook makkelijk aan te brengen óver je make-up en is er in drie tinten en heeft refills, wat ook weer gunstig is tegen milieuvervuiling. De kwast hergebruik je! Extra fijn: je hoeft je geen zorgen te maken dat je je maquillage van je gezicht smeert wanneer je een nieuwe laag SPF aanbrengt. Handig!

Ook onmisbaar? Daily Power Defense, natuurlijk. "Daar zitten ontzettend veel antioxidanten in, die de effecten van vrije radicalen uit bijvoorbeeld zonlicht en uitlaatgassen tegengaan. Dat is dus ook al een stukje natuurlijke zonbescherming."

Kortom: met een goed voorbereide en goed beschermde huid komen we de zomer gezond en stralend door. En dat willen we toch allemaal?

Headerbeeld: Adobe Stock

Aangeboden
  • Beeld: Adobe Stock