Maakt het leven mooier

Belgische royals in Oxford voor afstuderen prinses Elisabeth

Diploma in the pocket!

Feest voor de Belgische royals: prinses Elisabeth mocht haar diploma van de prestigieuze universiteit van Oxford officieel in ontvangst nemen. En, zoals het een trotse familie betaamt, reisde het gezin af naar Oxford in Engeland om de plechtigheid bij te wonen.

Elisabeth in Oxford

De afgelopen drie jaar volgde de Belgische kroonprinses in Oxford de driejarige opleiding History & Politics. Eerder deze maand kwam al het heugelijke nieuws dat zij haar studie met vlag en wimpel gehaald had, en gisteravond was het dan eindelijk tijd voor de diplomauitreiking.

Bij zo'n hoog aangeschreven universiteit verwachten we natuurlijk ook de nodige va-va-voom bij een afstudeerceremonie en daarin stelden ze ons niet teleur. De uitreiking vond namelijk plaats in het architectonisch juweeltje midden in hartje Oxford, het Sheldonian Theatre.

Trotse ouders

Zoals op bovenstaande kiekjes te zien is, was het hele koninklijke gezin afgereisd om deze bijzondere plechtigheid bij te wonen. En, één ding is duidelijk: papa Filip en mama Mathilde zijn apetrots op hun oudste dochter! Ook Emmanuel en Eléonore waren aanwezig om hun grote zus aan te moedigen. Alleen prins Gabriël ontbrak.

Uiteraard moest er ook even geposeerd worden voor de camera's om het heugelijke moment vast te leggen:

Na de ceremonie nam Elisabeth ook een kort moment om de pers te woord te staan. "Ik heb veel geleerd dankzij de professoren waar ik bij heb kunnen studeren. Er is echt geen betere stad om geschiedenis te studeren dan hier in Oxford, met de typisch Engelse tradities en de rijke architectuur", vertelde de prinses. "Ik hou van de mensen hier, en van de ontmoetingen die ik heb gehad."

Vervolgstudie

Hoewel ze haar diploma nog maar net in the pocket heeft, is de kroonprinses nog lang niet klaar met studeren. Na de zomer zal zij de Master Public Policy volgen aan de Harvard University in Boston, Verenigde Staten. Nu weten we dat Harvard niet de minste universiteit is. De prestigieuze academie lijkt alleen maar miljonairs, presidenten en olympiërs op te leveren. Barack ObamaBill GatesJohn F. Kennedy; het is slechts een greep uit de namen van mensen die een papiertje bij Harvard hebben gehaald. Toch laat Elisabeth zich daardoor niet afschrikken: "Ik verheug me erop naar Amerika te trekken en mijn studies voort te zetten", liet ze weten aan de pers.

Bron: Nieuwsblad BE, Beau Monde archief, Instagram @belgianroyalpalace | Beeld: NL Beeld