Maakt het leven mooier

Diana wenste dat 'iedereen de liefdesbrieven van Charles kon lezen'

'Ze wilde dat mensen wisten dat zij van Charles had gehouden en hij van haar.'

Hoewel prinses Diana niet het sprookjeshuwelijk kreeg waar zij ongetwijfeld van droomde, is er zeker wel een periode geweest waarin zij dolgelukkig was met haar Charles. En dat is iets dat ze niet alleen aan haar zoons wilde meegeven, maar aan de hele wereld. Zelfs nadat alles allang was stukgelopen.

Liefdesbrieven

Leugens, affaires en een uiteindelijke scheiding: Wanneer we tegenwoordig terugdenken aan de relatie van koning Charles met Diana, komen veelal negatieve herinneringen naar boven. Toch is er een tijd geweest waarin het stel heel gelukkig was samen.

Lady Di had maar al te graag gewild dat alle mensen de liefdesbrieven hadden kunnen lezen die de (toen nog toekomstig) koning haar had gestuurd tijdens het prille begin van hun romance, onthult royal biographer Ingrid Seward. "Vlak voordat ze overleed, vertelde Diana mij dat ze wenste dat mensen de liefdesbrieven van Charles konden zien." Volgens Seward wilde ze zo duidelijk maken dat hun liefde oprecht was geweest.

"Ze wilde dat mensen wisten dat zij van Charles had gehouden en hij van haar. En dat is mij altijd bijgebleven. En ze wilde dat de jongens (William en Harry, red.) het ook wisten", vervolgt Seward. "Er was een periode van grote liefde tussen hen."

Gelukkige jaren

Het is niet helemaal duidelijk naar welke periode Diana precies refereert. Wel onthulde de prinses ooit dat "Charles en [zij] het hechtst waren toen [ze] in verwachting was van Harry", doelend op het einde van de zomer van 1984.

Maar gek genoeg was met de komst van Harry ook de onderlinge goodwill op. Charles was erg teleurgesteld omdat hij graag een dochter had gewild, Diana voelde zich afgewezen en al snel zocht de prins van Wales zijn minnares Camilla weer op.

Uiteindelijk besloten Lady Di en Charles in 1992 uit elkaar te gaan, en in 1996 waren ze officieel gescheiden. En dat was misschien maar beter ook, want zoals Diana het verwoordde in haar wereldberoemde uitspraak: "Er waren drie mensen in dit huwelijk, dus het was een beetje druk."

Bron: People Magazine | Beeld: NL Beeld