Maakt het leven mooier

Oei: Letizia's blessure speelt op tijdens zomerse receptie

De Spaanse koningin heeft 't niet makkelijk.

LOS REYES EN LA TRADICIONAL RECEPCION DE VERANO EN EL PALACIO DE MARIVENT

Koningin Letizia staat natuurlijk bekend als een echte fashion queen die niet bang is om risico's te nemen op modegebied. Haar keuze om de hoge hakken aan de wilgen te hangen had echter een weinig aangename medische reden. Hoewel het de afgelopen periode een stuk beter leek te gaan met de reina, bleek gisteren dat deze blessure haar toch weer parten speelde.

Blessure

Tijdens het feestelijk staatsbanket bij het bezoek van Felipe en Letizia aan onze eigen Oranjes zorgde het al voor enkele opgetrokken wenkbrauwen: de statige ontvangst, die wars is van protocollen, werd door de Spaanse koningin gedaan met een stoel. Ook in de – desondanks prachtige – portretfoto's van het vorstelijk gezelschap werd Leti zittend vastgelegd.

Beeld: NL Beeld

Het Spaanse dagblad El Mundo meldde destijds al dat de koningin last zou hebben van een flinke blessure. Zo zou er sprake zijn van chronische metatarsalgie hebben in beide voeten, én van een Morton neuroom in haar rechtervoet. Daarom werd er af een toe een extra stoeltje voor de reina bij gehaald, en wisselde zij haar torenhoge stiletto's lange tijd in voor comfortabele sneakers en kittige sandaaltjes.

De afgelopen periode zagen we Leti voorzichtig aan weer op (voor haar doen) subtiele blokhakjes acte de présence geven, en leek het steeds beter te gaan met haar blessure – tót deze week.

Zittende receptie

Traditiegetrouw brengen de Spaanse royals hun zomers namelijk door op het eiland Mallorca – hoewel dochters Leonor en Sofía au moment de Spaanse Olympische delegatie aanmoedigen in Parijs. Hier hoort natuurlijk ook een vorstelijke receptie bij voor lokale prominenten, waar Letizia wederom met simpele (edoch stijlvolle) sandalen en een stoel werd gespot. Aiii!

Beeld: NL Beeld

Mocht je niet helemaal met al die medische termen hierboven uit de voeten kunnen: het komt erop neer dat Leti een hoop scherpe pijn ervaart in de bal van de voeten, gecombineerd met een beknelde zenuw. Deze klachten zijn veelal gerelateerd aan – je raadt het al – te veel op hakken te lopen. Het is hoogstwaarschijnlijk de reden dat de vorstin naast hoge pumps, ook heel veel chunky loafers, lieflijke ballerina’s en zomerse sandaaltjes in d’r kast heeft liggen.

Stijlvol als altijd

Afijn, zoals we al noemden is Letizia natuurlijk een immer elegante verschijning, die van budgetmerken nog een million dollar look weet te creëren. Voor de receptie te Mallorca droeg de koningin een vrolijke japon van het Spaanse label Maksu, met een stel Sézane-sandaaltjes. Fleurig, keurig, en wel zo comfortabel voor de koningin.

Beeld: NL Beeld

Bijzonder detail: Voorafgaand aan de receptie maakte Leti nog even gauw dankbaar gebruik van de gigantische ventilatoren op locatie. Met temperaturen ver boven de dertig graden zijn zweethandjes bijna gegarandeerd, maar heel glam is dat natuurlijk niet. Gelukkig kon de vorstin haar handen zo nog last-minute koelen!

Hopelijk kunnen de leden van het Spaanse Casa Real de komende weken nog volop genieten van elkaars gezelschap, én al het moois dat Mallorca te bieden heeft. Wij wachten de kiekjes geduldig af.

Bron: Royal Central, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • Beeld: NL Beeld