Maakt het leven mooier

Prinses Märtha Louise woedend omdat trouwlocatie uitlekte

De Noorse prinses Märtha Louise is boos omdat de precieze locatie van haar aanstaande bruiloft openbaar is gemaakt, zo blijkt uit een brief vanuit haar manager. Nou is Märtha Louise sowieso niet zo'n fan van de pers, maar voor haar grote dag is ze extra bezorgd over veiligheid en privacy.

Het is een van de meest besproken royal events van het jaar: de bruiloft tussen de Noorse prinses Märtha Louise en haar sjamaan Durek Verett. Hoewel de twee proberen om hun speciale dag zoveel mogelijk buiten de media te houden, is de locatie van het festijn toch uitgelekt. En daar is de prinses op zijn zachtst gezegd niet blij mee.

Trouwlocatie uitgelekt

Begin augustus wisten verschillende Noorse media te melden dat de bruiloft van het excentrieke koppel plaats zou gaan vinden in het toeristische dorpje Geiranger, specifiek op de locatie Vinjevollen. Hoe ze aan die informatie kwamen? De politie publiceerde een document waarin de Noorse zenders TV 2 en NRK toestemming kregen om de bruiloft met een drone vast leggen, maar vermeldde in datzelfde document ook meteen even de exacte locatie van het evenement. Niet écht handig, natuurlijk.

De woordvoerster van de prinses reageerde namens haar dan ook verontwaardigd op het nieuws. "Tot onze grote verbazing, en dan neem ik naast ons als organisatoren ook de communicatieafdeling en de veiligheidsafdeling van het kasteel mee, is het de politie die deze informatie naar de pers lekt." Ook laat ze weten dat het absoluut de bedoeling was dat de exacte plaats geheim zou blijven. "Dit heeft uiteraard gevolgen voor ons. Het deel van de pers waar we niet zo enthousiast over zijn, zal nu lang de tijd hebben om te plannen waar ze kunnen staan ​​om de best mogelijke foto's te maken en alles wat daarbij hoort."

Inmiddels heeft de politie ook gereageerd op het voorval. "Wij zijn ons ervan bewust dat het vanuit de kant van de organisator wenselijk was dat de trouwlocatie pas dichter bij de trouwdatum openbaar zou worden gemaakt", laten ze weten. "Het spijt ons dat dit in de media bekend is geworden zonder dat wij de organisator hiervan vooraf op de hoogte hebben kunnen stellen."

Bruiloft Märtha Louise en Durek Verett

Eerder werd bekend gemaakt dat Hello! Magazine exclusieve rechten heeft gekregen om verslag te doen van het bruiloftsfestijn. En, zoals we van de prinses en haar partner gewend zijn, gaat die grote dag er niet gewoontjes uit zien. Of eigenlijk moeten we zeggen: grote ‘dagen’, want het grootse festijn neemt maar liefst vier dagen in beslag.

De bruiloft begint met een Meet and Greet-feest in de tuin van een hotel midden in het bruisende centrum van Ålesund. Hier kunnen de gasten elkaar ongedwongen leren kennen en in de feestsferen komen. Daarna nemen Märtha Louise en Durek hun gasten mee op een drie uur durende boottocht in de Geirangerfjord, die hen naar de plek brengt waar de ceremonie en kerkdienst de volgende dag plaatsvinden. Opvallend detail: de kerkdienst zal naar verluidt geleid worden door zowel een dominee als een spiritueel goeroe.

Wie er precies op de gastenlijst staan, is niet bekend. Wel gaan er geruchten dat niemand minder dan Stevie Wonder én de Black Eyed Peas op het huwelijksfeest zullen optreden.

Märtha Louise en Durek stappen eind augustus in het huwelijksbootje (Beeld: NL Beeld / Abaca Press)

De prinses en de sjamaan

Als er één Euroyal is die helemaal haar eigen pad kiest, dan is het Märtha Louise wel. De oudere zus van kroonprins Haakon heeft sinds 2019 een relatie met haar Durek, een zelfbenoemde ‘urban sjamaan’. Een bijzondere levenspartner voor een prinses, want aan de spirituele goeroe kleven ook de nodige schandalen. Denk aan fraude, sekte-achtige praktijken en illegale feesten waarvoor hij zelfs een jaar in de cel belandde'. Niet de ideale schoonzoon, dus.

Toch is Märtha Louise smoorverliefd op de sjamaan, die ze ooit bestempelde als haar spirituele ‘twin flame’. Op 31 augustus is het dan eindelijk zo ver, en stappen de twee in het huwelijksbootje. Enne, wij zijn stiekem heel benieuwd naar de gastenlijst en de tafelschikking, want hoe goed zullen sjamanen en medicijnmannen het kunnen vinden met prinsen en prinsessen?

Bron: TV2, De Telegraaf, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld