Maakt het leven mooier

Pauline Wingelaar is trots op haar rol als influencer: 'Mensen onderschatten het'

Het beroep van influencer wordt niet altijd serieus genomen, maar daar trekt Pauline Wingelaar zich niks van aan. De Echte Gooise Moeder is juist trots op het werk dat ze doet, zo vertelt ze in haar podcast die ze samen met Bo Wilkes maakt.

Echte Gooische Moeder Pauline Wingelaar geeft toe dat ze zich weleens geschaamd heeft voor het feit dat ze influencer is, maar inmiddels is dat allang niet meer zo. Sterker nog, ze is hartstikke trots op het werk dat ze doet: "Mensen onderschatten echt dat het gewoon een bedrijf is dat we runnen".

Werken als influencer

In haar podcast zegt Pauline tegen Bo dat ze het woord influencer 'soms een beetje oneerbiedig' vindt. Ze geeft toe dat ze zich er vroeger zelfs een beetje voor schaamde als ze moest vertellen dat ze influencer is. Bijvoorbeeld wanneer ze op het schoolplein andere moeders tegenkwam, en zij vertelden dat ze advocaat zijn.

Die schaamte ligt inmiddels achter haar. "Inmiddels, zoveel jaar later, heb ik een BV op mijn naam staan", zegt ze. En daar komt meer bij kijken dat veel mensen denken en weten. "Ik vind dat mensen onderschatten hoeveel werk het is en wat erbij komt kijken (..) Mensen onderschatten echt dat het gewoon een bedrijf is dat we runnen.

Voordelen

Maar het leven als influencer heeft ook voordelen. Zo heeft Pauline genoeg tijd om met haar kinderen door te brengen en voor hen te zorgen. Al moet ze daardoor ook hard werken. "Ik wil alleen tijdens schooltijden werken en de vakanties vrij zijn, want ik ben ook moeder", stelt ze. "Mijn agent Manon zegt weleens: Pauline, jij doet gewoon bijna een fulltime job met de kinderen erbij.

Het Perfecte Plaatje

Naast influencer en Echte Gooische Moeder, mag Pauline zichzelf inmiddels ook aspirant-fotograaf noemen. Ze is binnenkort namelijk te zien in het nieuwe seizoen van Het Perfecte Plaatje. Naast Pauline zullen ook dierenexpert Floris Göbel, modeontwerper Claes Iversen, sportverslaggever Toine van Peperstraten, presentatrice Antoinette Hertsenberg, weervrouw Amara Onwuka, presentatrice en zangeres Fenna Ramos, model ​​Loiza Lamers, voormalig voetballer en huidig trainer Giovanni van Bronckhorst en zanger en presentator Lex Uiting dit keer hun fotografie skills op de proef stellen. Leuk!

Bron: Grazia, RTL Boulevard, Bo & Pauline: Genoeg over ons | Beeld: NL Beeld