Maakt het leven mooier

Tragedie voor Mariah Carey: zangeres verliest moeder en zus op één dag

Bijzonder heftig nieuws voor zangeres Mariah Carey. De diva heeft namelijk bevestigd dat zij dit weekend op één dag afscheid heeft moeten nemen van zowel haar moeder, als haar zus.

Global Citizen Festival - NYC

Bij Mariah Carey denken we natuurlijk meteen aan een stralende diva in glitter en glamour. Helaas heeft de zangeres afgelopen weekend een flinke klap te verwerken gekregen. Gisteren bevestigde zij namelijk dat zowel haar moeder, Patricia, en haar zus, Alison, dit weekend op dezelfde dag zijn overleden.

Overlijden

In een officieel statement aan People bevestigt Mariah het tragische nieuws. "Mijn hart is gebroken dat ik mijn moeder het afgelopen weekend heb verloren. Helaas, in een tragische samenloop van omstandigheden, heeft mijn zus op dezelfde dag het leven gelaten."

"Ik voel me gezegend dat ik de afgelopen week met mijn moeder heb kunnen doorbrengen voor zij overleed", blikt de zangeres terug. "Ik waardeer iedereens liefde en steun en respect voor mijn privacy gedurende deze periode."

Over de oorzaak van het overlijden van Patricia en Alison is niets bekend.

Muzikale familie

Het gezinsleven van de jonge Mariah Carey was niet altijd even makkelijk. Haar moeder, een operazangeres en stemcoach, was getrouwd met Alfred Roy Carey, met wie zij drie kinderen kreeg: Alison, Mariah en zoon Morgan. Toen Mariah slechts drie jaar oud was, gingen haar ouders uit elkaar.

Met een moeder die aan de prestigieuze Juilliard School werd getraind tot zangeres bij de New York City Opera, is het natuurlijk geen wonder dat Mariah zo'n dijk van een stem heeft.

Moeizame band

Ondanks deze gedeelde passie, konden moeder en dochter niet altijd even goed met elkaar overweg. In haar memoires, The Meaning of Mariah Carey, blikte de diva al eens terug op de moeizame relatie met haar moeder.

"Zoals vele facetten van mijn leven, is de relatie met mijn moeder vol van tegenstellingen en tegenstrijdige waarheden geweest. Het is nooit alleen zwart-wit geweest, maar een hele regenboog van emoties."

"Onze relatie is een stekelige band van trots, pijn, schaamte, dankbaarheid, jaloezie, bewondering en teleurstelling. Een ingewikkelde liefde verbindt mijn hart met het hare."

Bron: People Magazine | Beeld: NL Beeld

Celebrity
  • Mariah Carey tijdens het Global Citizen Festival 2022. (Beeld: NL Beeld)