Maakt het leven mooier

Terug in de tijd: zo zag het huwelijk van prins Pieter-Christiaan en prinses Anita eruit

Op 27 augustus 2005 gaven prins Pieter-Christiaan en prinses Anita elkaar het jawoord tijdens een prachtige ceremonie. Beau Monde viert vandaag hun negentiende jubileum met de mooiste beelden uit de oude doos!

Koperen Jubileum Soldaat van Oranje De Musical

Hiep hiep, hoera! Het is vandaag feest bij de Van Vollenhovens, want prins Pieter-Christiaan en prinses Anita zijn vandaag precies negentien jaar getrouwd. Op 27 augustus 2005 beloven de twee elkaar eeuwige trouw in de Grote of St. Jeroenskerk in Noordwijk. Ter gelegenheid van dit vrolijke jubileum is Beau Monde eens in de archieven gedoken voor een throwback naar deze prachtige dag!

Pieter-Christiaan en Anita

Als derde zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven heeft prins Pieter-Christiaan een mooi bestaan. Wel de Oranje connecties, maar geen grote verplichtingen rond de troon, en daardoor kan hij lekker z'n eigen gang gaan. Zodoende belandt hij in de vroege zeroes in Londen, waar hij Anita tegen 't lijf loopt. De vonk springt over en de rest is, zoals men zegt, history.

Liefdesverhaal

De twee vieren deze week hun negentienjarig jubileum. Voor zij in augustus 2005 in het huwelijksbootje stapten, kwamen ze echter ook al eens samen opdagen bij familiegelegenheden van de Oranjes. Zo verscheen het paar zij aan zij bij de doop van niemand minder dan prinses Amalia...

Prins Pieter Christiaan en zijn (dan nog) vriendin, Anita, bij de doop van prinses Amalia in juni 2004. (Beeld: NL Beeld)

...En waren PC en zijn Anita gezellig samen van de partij tijdens Koninginnedag 2005.

Prins Pieter-Christiaan en Anita delen een liefdevolle blik tijdens Koninginnedag 2005. (Beeld: NL Beeld)

Dubbele verloving en dubbel huwelijk

Op 25 februari 2005 kondigen de twee het grote nieuws aan dat zij zich verloofd hebben. Deze dag heeft meteen een héél bijzonder randje, want op hetzelfde moment maken ook prins Floris en prinses Aimée hun verloving bekend.

Ook stappen de twee dubbelop in het huwelijksbootje. Zoals wel vaker bij de royals gebeurt, trouwden Pieter-Christiaan en Anita eerst voor de wet, en twee dagen later voor de kerk. Daarom vierden zij eigenlijk afgelopen zondag, op 25 augustus, ook al een klein beetje feest. Toen was namelijk het jubileum van hun burgerlijk huwelijk, dat destijds plaatsvond bij Paleis het Loo.

Embed from Getty Images

Bij de kerkelijke ceremonie werd er uiteraard pas écht vol uitgepakt. In Noordwijk gaf het paar elkaar het jawoord, waar zij stralend van liefde en geluk voor de dag kwamen.

Embed from Getty Images

Hierbij droeg de blozende bruid een tijdloze japon van de hand van couturier Frans Hoogendoorn, die bestond uit stevig satijn met kanten details en was voorzien van een 3,5 meter lange sleep. Als klap op de vuurpijl maakte Anita haar look af met een klassieke updo, en een met kant bezette sluier die even lang was als de sleep van haar bruidsjapon. Prachtig, non?

Embed from Getty Images

Gelukkig gezin

Tegenwoordig woont het paar samen met hun twee kinderen, Emma en Pieter, in het pittoreske Wassenaar. Hier wonen zij relatief in de luwte, en kunnen zij lekker hun eigen gang gaan. Zo heeft prinses Anita jarenlang verschillende marketing-functies vervuld en vinden we prins PC tegenwoordig met regelmaat achter de draaitafels.

Wanneer de twee zich wél in het openbaar laten zien, is het duidelijk dat zij nog altijd dol op elkaar zijn. Op naar het volgende jubileum!

Bron: Blauw Bloed, Beau Monde archief, Story | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • Prins Pieter-Christiaan en prinses Anita bij het Koperen Jubileum van Soldaat van Oranje (Beeld: NL Beeld)