Eloise van Oranje en Pieter-Christiaan van Vollenhoven genieten van Canal Parade

Happy Pride!

Elk jaar is de Canal Parade een van de hoogtepunten van Pride Amsterdam. Traditiegetrouw trok de optocht weer duizenden bezoekers, waaronder een heleboel BN’ers én leden van de koninklijke familie.

Pieter-Christiaan

Tachtig boten voeren vandaag door de grachten van Amsterdam, en ook dit jaar voer de Koninklijke Marechaussee mee. Op de boot stonden diverse feestgangers onder wie Pieter-Christiaan van Vollenhoven. Het lijkt erop dat de prins het goed naar zijn zin heeft gehad. Op Instagram deelt hij meerdere foto’s en video’s van de feestelijke dag:

Eloise van Oranje

Gravin Eloise van Oranje voer met de boot van RTL mee. Samen met onder anderen Linda Hakeboom en Robbert Rodenburg genoot ze van de Canal Parade.

Ook voeren er nog veel meer BN’ers mee op de boot van RTL:

Hella Huizinga

Ook Real Housewife of Amsterdam en Beau Monde-columnist Hella Huizinga was van de partij. Vanaf de kade proost ze op Pride 2023!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HELLA HUIZINGA (@hellahuizinga)

Conchita Wurst

Conchita Wurst maakte er op de boot van Booking.com een groot feest van!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Conchita Wurst (@conchitawurst)

Splinter Chabot

Splinter Chabot had de eer om maar liefst vier uur lang live op NPO 1 de Canal Parade te presenteren. Ook staat hij op Instagram stil bij waarom Pride zo belangrijk is. “In bijna zeventig landen staan er nog straffen op homoseksualiteit”, deelt hij. “We gaan net zolang door totdat iedereen altijd en overal hand in hand mag lopen en zichtbaar zichzelf kan zijn.” Hear, hear!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Splinter (@splinterchabot)

Miss Nederland 2023 Rikkie Kollé

In gesprek met Grazia vertelde Rikkie Kollé dat ze ontzettend uitkeek naar Pride Amsterdam. “Het is een week vol positiviteit en de hele regenboog community is aanwezig. Het is een week vol samenkomst van euforie en gezelligheid. Ik haal daar heel veel voldoening en energie uit.” Rikkie liet weten dat ze vooral veel zin had in de Canal Parade. Inmiddels is het zover, en we moeten zeggen: ze straalt!

Pride nog hartstikke nodig

Van dinsdag 1 augustus tot zondag 6 augustus vieren we tijdens Pride Amsterdam dat je kunt zijn wie je wil zijn en mag houden van wie je wil houden. Ook is het de uitgelezen kans om je te verdiepen waarom Queer & Pride bestaat, en vooral waarom het zo belangrijk is. “We zijn er nog lang niet qua inclusieve samenleving”, liet Rikkie weten. “Dat zie je ook maar weer na wat er met Envy Pery is gebeurd. Dat is zo erg. Zulke dingen gebeuren te vaak en mogen helemaal niet gebeuren. Dat laat zien dat we er als samenleving nog lang niet zijn. We hebben Pride nog steeds nodig.”

Beeld: RTL (Tom Cornelissen)

 

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..