Maakt het leven mooier

Máxima recyclet bekende Natan-jurk tijdens werkbezoek

Na een welverdiende vakantie zijn ook Willem-Alexander en Máxima weer aan het werk, want vandaag stond een bezoekje aan Zeeland aan de planning. En, zoals we wel vaker zien, besloot Máx weer te gaan shoppen in haar eigen kledingkast.

De vakantie zit er weer op, en ook de royals moeten er weer aan geloven: tijd om aan het werk te gaan! Het is te hopen dat Willem-Alexander en Máxima weer helemaal zijn bijgekomen tijdens hun break, want hen stond vandaag een bomvol programma te wachten tijdens een streekbezoek aan Walcheren. Voor die gelegenheid trok Máx een elegant, welbekend lookje uit de kast.

Bezoek aan Walcheren

Jaarlijks doen onze koning en koningin een aantal streekbezoeken, waarbij ze langs gaan in verschillende regio's in het land. Traditiegetrouw wordt er eentje daarvan vlak na de zomervakantie gedaan. Dus vandaag was het zover: Máx en Wim-Lex reisden af naar het zuiden van ons land, naar het Zeeuwse schiereiland Walcheren.

Het koningspaar werd vanochtend vroeg warm onthaald in Vlissingen, en trokken niet veel later door naar Middelburg. Er werd gezwaaid, gelachen en gesproken met bewoners over onderwerpen zoals de maritieme historie, onderwijs en de toekomst.

Máxima's jurk

Bij zo'n eerste werkbezoek na de vakantie hoort natuurlijk een knallende outfit, maar dat weet onze Máxima natuurlijk wel raad mee. Zij koos voor een ijsblauwe jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Natan. Een spannend japonnetje, want door de opengewerkte details en huidskleurige onderjurk lijkt hij een stukje meer revealing dan 'ie daadwerkelijk is. Eén ding is in ieder geval duidelijk: hij staat haar beeldig. Ze maakt de look af met een bijpassend hoedje van Fabienne Delvigne.

Máxima in een jurk van Natan tijdens het streekbezoek aan Walcheren (Beeld: NL Beeld / Hans de Vries)

Wellicht dat Máxima's look du jour je enigszins bekend voorkomt, want dit is niet de eerste keer dat ze de kanten jurk draagt. Het ontwerp, dat ook wel de Sari-jurk genoemd wordt wegens de gedrapeerde halslijn met blote schouder, werd ook uit de kast getrokken tijdens een staatsbezoek aan India in 2019 én een staatsbezoek aan Oostenrijk in 2022.

Máxima en Willem-Alexander in India in 2019 (Beeld: NL Beeld / Patrick van Emst)
Designerjapon of niet, in Oostenrijk werd Máxima aan het werk gezet (Beeld: NL Beeld / Patrick van Emst)

Recycle-koningin

Dit is zeker niet de eerste keer (en ongetwijfeld ook niet de laatste) dat we Máxima in een herhaalnummertje zien verschijnen. Van de bekende Prinsjesdagjurk tot aan een 17 jaar oude japon in felroze, onze koningin shopt geregeld in eigen garderobe. Het is natuurlijk niet voor niks dat we Máxima af en toe de naam recycle queen meegeven. En geef haar eens ongelijk! Recyclen is niet alleen praktisch, maar ook nog eens hartstikke duurzaam.

Bron: Blauw Bloed, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld