Maakt het leven mooier

Zien: zo ging de bruiloft van Märtha Louise en Durek Verrett eraan toe

Ein-de-lijk brak vanmiddag het moment suprême aan: omringd door hun dierbaren beloofden prinses Märtha Louise en sjamaan Durek Verrett elkaar de eeuwige trouw tijdens een bijzondere huwelijksceremonie. Tussen de gasten zagen we bovendien óók enkele Nederlandse royals!

Regerings Viering van de 18e verjaardag van Prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen

Na heel veel liefde, maanden van voorbereiding, en de nodige controverse, was het vandaag dan eindelijk zover: prinses Märtha Louise en haar 'twin flame', sjamaan Durek Verrett, stapten met elkaar in het huwelijksbootje.

Vierdaagse bruiloft

In totaal duurt het huwelijksfeest van de twee geliefden maar liefst vier dagen. Donderdagavond ging de boel van start met een meet and greet voor alle gasten – wel zo handig als de spirituele Hollywood-goeroe's ook even kennis kunnen maken met de aanwezige Euroyals. Gisteravond stond er bovendien een vrolijk feest op de planning in 'Havana'-thema.

Maar vanmiddag was er dan eindelijk dat moment waar het allemaal om draaide: de blozende bruid en dolgelukkige bruidegom beloofden elkaar eeuwige trouw in een prachtige ceremonie.

Breuk met traditie

Goed, Märtha Louise en Durek zijn bepaald geen doorsnee royal koppel, en wie een traditionele ceremonie te kerke verwachtte, kwam vandaag bedrogen uit. De twee huwden namelijk temidden van fjorden en bergen, met het spectaculaire Noorse landschap als decor voor hun bruiloft bij Hotel Union in Geiranger.

Dat was bovendien niet de enige breuk met traditie: het bruidspaar koos er namelijk ook voor om een samenwerking aan te gaan met glossy blad Hello! Magazine en streamingdienst Netflix. Dit betekende dus dat er volop camera's aanwezig waren van de genodigde mediaplatforms en dat andere fotografen grotendeels pech hadden. Tja...

Prinses Märtha Louise en Durek Verrett deden er alles aan om hun feest zo geheim mogelijk te houden.

Bruid in vol ornaat

Gelukkig waren er verschillende fotografen die toch enkele sneak peeks van de festiviteiten wisten op te vangen, én heeft het bruidspaar in samenwerking met Hello! al een prachtige foto gedeeld in vol ornaat.

Het blad schrijft bovendien dat de bruid gekleed ging in een custom, ivoorkleurige japon die zij combineerde met de tiara die ze voor haar achttiende verjaardag cadeau kreeg van haar grootvader, de toenmalige koning Olav V.

Durek ging op zijn beurt gekleed in een zwart rokkostuum met gouden details, die hij naar verluidt had gebaseerd op de kledij die de ton droeg aan het hof circa 1700.

Zoet detail: ook Märtha Louises drie dochters, Maud Angelica, Leah Isadora en Emma Tallulah waren natuurlijk van de partij. De drie gingen subtiel matchend met hun stiefvader gekleed in gouden japons.

Linksachter Maud Angelica Behn, Leah Isadora Behn rechts, en vooraan met de rode lokken Emma Tallulah Behn. (Beeld: NL Beeld)

Royal gastenlijst

Hoewel Märtha inmiddels al haar royal taken heeft neergelegd – voor zover organisaties haar niet zelf al de deur gewezen hadden – blijft zij natuurlijk een prinses. Naast een diamanten diadeem, konden de nodige koninklijke gasten dus ook niet ontbreken.

Uiteraard waren koning Harald en koningin Sonja aanwezig...

Koningin Sonja en koning Harald komen aan bij de bruiloft. (Beeld: NL Beeld)

...Waren kroonprins Haakon, kroonprinses Mette-Marit samen met hun dochter Ingrid Alexandra en Sverre Magnus ook van de partij...

Beeld: NL Beeld

...Liet prinses Astrid, Haralds oudere zus, haar vorstelijke neus ook zien...

Prinses Astrid wordt naar buiten begeleid na afloop van de ceremonie. (Beeld: NL Beeld)

...Kwamen kroonprinses Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip en prinses Sofia gezellig vanuit Zweden naar de bruiloft bij de buren...

Beeld: NL Beeld

...En waren onze eigen prins Constantijn en prinses Laurentien eveneens aanwezig bij de bruiloft.

Prins Constantijn en prinses Laurentien na afloop van de ceremonie op 31 augustus. (Beeld: NL Beeld)

De groene japon van de prinses is geen nieuw exemplaar. De goed ingewijde fashion-experts van Modekoningin Máxima herkenden 'm namelijk als haar Prinsjesdag-jurk van 2015.

Druk weekend

Overigens zijn de festiviteiten hiermee nog niet afgelopen. Vanvond staan er namelijk nog een groots galadiner op de planning en wordt de liefde uiteraard gevierd met een feest dat tot in de kleine uurtjes voortduurt.

Morgen kunnen de gasten ten slotte genieten van een uitgebreid ontbijt en een luxe brunch, waarna zij met bussen worden teruggebracht naar het vliegveld van Ålesund. Aan goede zorgen ontbreekt het de genodigden duidelijk niet!

Nu blijft het hopen dat het bruidspaar of hun mediapartners snel met meer beelden van de ceremonie komen. Wij kunnen in elk geval niet wachten!

Bron: Hello! Magazine, Modekoningin Máxima, Instagram @Royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • Prinses Märtha Louise en Durek Verrett in 2022. (Beeld: NL Beeld)