Maakt het leven mooier

Koninklijk primeurtje: vriendin van Sverre Magnus maakt haar debuut

Je nieuwe schoonfamilie ontmoeten is voor iedereen een beetje spannend. Maar als de Noorse royals je schoonfamilie zijn, dan komt daar ongetwijfeld nog wat extra druk bij kijken. Toch zag de 17-jarige Amalie er bijzonder ontspannen uit toen zij deze week haar debuut maakte als de nieuwe vriendin van prins Sverre Magnus.

Met alle pomp and circumstance rondom het evenement zou het bijna onopgemerkt blijven, maar op de bruiloft van Märtha Louise en Durek Verrett kwam prins Sverre Magnus ineens met een onverwachte verrassing: hij verscheen met een vriendinnetje aan de arm! Hartstikke spannend zou je denken, maar op basis van de foto's lijkt Amalie zich al helemaal thuis te voelen in koninklijke kringen.

Sverre Magnus en Amalie

Het is je vast niet ontgaan: afgelopen weekend trouwden de kleurrijke prinses Märtha Louise en haar sjamaan Durek in het prachtige Geiranger in Noorwegen. En daarbij waren een heleboel royals aanwezig, waaronder natuurlijk Haakon en Mette-Marit met hun twee kids Ingrid Alexandra en Sverre Magnus.

Maar het gezelschap had nog iemand meegenomen: ook Sverre's vriendinnetje Amalie Giæver Macleod was van de partij! En dat is best bijzonder, want de lovebirds zijn nog niet eerder samen bij een officiële gelegenheid verschenen.

Het gezelschap arriveert samen in Geiranger (Beeld: NL Beeld)
Part of the family: bij het uitstappen krijgt Amalie een ondersteunende hand van schoonmoeder Mette-Marit (Beeld: NL Beeld)
Tijdens de ceremonie kwam het hele gezin aan in traditionele klederdracht (Beeld: NL Beeld)

Eén ding is duidelijk: de beeldschone Amalie wordt al helemaal omarmd door haar schoonfamilie. Wij hebben stiekem wel bewondering voor de piepjonge Noorse die aardig cool, calm, collected lijkt te blijven - ondanks het feit dat ze voor de hele wereld in de spotlights staat.

Jurk van schoonmoeder

Ook Mette-Marit lijkt haar nieuwe schoondochter al helemaal als part of the family te beschouwen. Voor het galadiner 's avonds leende zij namelijk haar eigen galajurk uit aan Amalie! De brunette droeg de bruine japon die Mette-Marit zelf al eens in 2002 droeg.

Amalies aanwezigheid bij de bruiloft geeft uiteraard al aan dat het serious business is tussen haar en de prins, maar kleding lenen van je schoonmoeder spreekt natuurlijk al helemaal boekdelen. Een goed teken dus!

Wie is Amalie?

Amalie Giæver Macleod en Sverre Magnus leerden elkaar volgens insiders kennen op school. De zeventienjarige is geboren in Londen, maar ze woont in Oslo. Hoewel ze nog jong is, werkt de beauty al hard aan haar modellencarrière, en staat ze ingeschreven bij Team Models. De twee werden al wel eerder samen gespot, maar hun relatie was nog nergens bevestigd.

Het is misschien dan nog pril, maar wij hopen uiteraard dat deze romance stand gaat houden. Voor nu ziet het stel er in ieder geval hartstikke gelukkig uit samen!

Bron: Hello! Magazine, All Things Amalia, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld