Maakt het leven mooier

Column Ella: 'Royals die niet keurig binnen de lijntjes blijven, daar heb ik een zwak voor'

'Doe mij meer van dit soort royals, voor een beetje kleur, fleur en onvoorwaardelijke liefde.'

Ella vermeulen, columnist voor Beau Monde.

Journaliste en society-watcher Ella Vermeulen becommentarieert de wereld van Hollywood en omstreken. Dit keer: Prinses Kalina de Krachtpatser.

Prinses Kalina van Bulgarije

Royals die niet keurig binnen de lijntjes blijven, daar heb ik een zwak voor. Groot respect voor de discipline van Catherine, de prinses van Wales, maar vermakelijk kun je haar niet noemen. Laat staan dat een normale sterveling dit niveau van beheerste perfectie op alle fronten zelfs maar kan benaderen. Voor enig royal entertainment moet je toch haar onstuitbare zoon Louis hebben. Of een menselijke dwarsligger als de Belgische prins Laurent. Of beter nog: prinses Kalina van Bulgarije (52).

De prinses is de enige dochter van Simeon Saxe-Coburg-Gotha (87), de laatste tsaar van Bulgarije. Hij regeerde slechts drie jaar, daarna werd het land een republiek en woonde de familie in ballingschap in Spanje. Kalina trouwde daar Spaanse ontdekkingsreiziger Kitín Muñoz met wie ze een zoon kreeg en een volstrekt autonoom leven leidt. Zo is ze Bulgaarser dan de gemiddelde Bulgaar en ze uit dit met uitbundige folklore looks. Daar blijft het niet bij, want paradijsvogel Kalina tooit zich ook met politiek incorrecte cornrows, angstaanjagende punkaccessoires en opzichtige zonnebrillen.

Het excentrieke uiterlijk van prinses Kalina (Beeld: NL Beeld)

Tragisch ongeluk

Haar unieke stijl, daar zit iets tragisch achter. Special K verloor als kind bij een ongelukje twee voortanden. Die werden in 1999 vervangen door kronen, waarna een infectie ontstond die oversloeg naar het kraakbeen in haar neus en dat rond haar oog. Het hielp niet dat de ziel op dat moment met haar avonturier op een zee-expeditie was: geen antibiotica te bekennen. Eenmaal weer aan land kon haar zicht worden gered, maar zag ze er wel anders uit dan de blonde prinses die ze eerst was. Waarna Kalina besloot dat het haar allemaal niets meer kon schelen: ze ging in een zwarte beha naar een royal feest in Luxemburg, ze tekende met zwart potlood een gothic creatie rond één oog en omarmde een soort rockster-op-leeftijd stijl.

Alsof die persoonlijke expressie nog niet badass genoeg is, heeft ze zich op krachttraining gestort, zodat ze nu een afgetraind lijf met indrukwekkende spierballen heeft, compleet met het oranje sausje waar bodybuilders zo dol op zijn. Ze stylet de look met bijpassend oranje haar als leuke bonus en straalt uit dat ze Kitín met één arm zou kunnen optillen. Het is allemaal erg sexy, voor wie hier van houdt.

Krachtpatser

Haar toewijding aan gewichtheffen is bewonderenswaardig, een 12-pack vraagt om een spartaans regime. Zoals ze zelf zegt: “Ik ben een atleet.” Of het mooi is, daar zijn de meningen over verdeeld, maar schoonheid is een kwestie van smaak. Zolang Kalina het maar mooi vindt, lijkt me er niets aan de hand. En aan Kitín heeft ze een goede. Hij baalt van haar critici en verdedigt haar fel: “Ze is in excellente vorm dankzij een gezonde levensstijl, dagelijks trainen en goede voeding. Dat is niet alleen te zien aan haar gespierdheid, maar ook aan haar prachtige gezicht.” Doe mij meer van dit soort royals, voor een beetje kleur, fleur en onvoorwaardelijke liefde.

In elke Beau Monde geeft journaliste en society-watcher Ella haar ongezouten mening over de sterren en streken van Hollywood. Nooit een column missen? Haal dan de nieuwste Beau Monde in huis of abonneer je via Tijdschrift.land!