Maakt het leven mooier

Viert Máxima's moeder haar 80e verjaardag vandaag in Nederland?

We kennen natuurlijk prinses Beatrix als oma van Amalia, Alexia, en Ariane. Maar ook van moederskant hebben de drie prinsessen een prachtig statige dame als grootmoeder, die vandaag maar liefst tachtig kaarsjes mag uitblazen. We stellen je voor aan María Carmen del Cerruti, de moeder van koningin Máxima!

María Carmen del Cerruti, koningin Máxima's moeder, met toenmalig koningin Beatrix bij de doop van prinses Amalia, in 2004.

Koning Willem-Alexander omschreef haar al eens als 'een schat van een schoonmoeder', en volgens verschillende bronnen zou ze inmiddels zelfs naar het land van haar koninklijke dochter verhuisd zijn. We hebben het natuurlijk over María del Carmen Cerruti, koningin Máxima's moeder. Vandaag mag de dame maar liefst tachtig kaarsjes uitblazen en dat betekent: de hoogste tijd om eens te bekijken wat we nu eigenlijk over deze dame weten.

María del Carmen Cerruti

Maria was de tweede echtgenote van Jorge Horacio Zorreguieta. Naar verluidt vielen de twee voor elkaar toen Jorge nog samen was met Marta López Gil, met wie hij in 1956 in het huwelijksbootje stapte en drie kinderen had.

Jorge scheidde van Marta, en op 27 mei 1970 trouwde hij z'n grote liefde, María. Samen kregen ze vier kinderen: Máxima, Martín, Juan en de in 2018 overleden Inés.

Schoonfamilie

De band met haar dochter en schoonzoon is – ondanks de duizenden kilometers afstand – altijd goed geweest, zo is door de jaren wel gebleken. Zo is de statige dame door de jaren regelmatig in Nederland te vinden geweest, en woonde María samen met zoon Juan in 2018 Prinsjesdag bij.

Hierbij droeg de destijds 74-jarige een mouwloze japon uit de kledingkast van (jawel) haar dochter. Dit Prada-japonnetje had Máx zelf al eens gedragen bij een bezoek aan India in 2007:

In 2007 droeg – toen nog kroonprinses – Máxima dit Prada-jurkje bij een staatsbezoek aan India. (Beeld: NL Beeld)

Verhuizing

Het blijft bovendien gonzen van de geruchten dat deze abuela van Amalia, Alexia, en Ariane haar tachtigste verjaardag viert in Den Haag!

Van de Argentijnse media tot het Duitse blad Frau Aktuell en de Nederlandse Story: ze zijn het er allen over eens dat Máx haar moedertje graag naar Nederland zou halen. Sommige bronnen zijn zelfs van mening dat de verhuizing inmiddels al geschied is.

Het zou niet de eerste keer zijn dat María langere tijd in Nederland vertoeft. Begin 2020 moesten Wim-Lex en Máxima namelijk naar Indonesië voor een staatsbezoek, en wie kan er dan beter op de kids passen dan hun Argentijnse oma? De pandemie gooide echter roet in het eten, en zorgde ervoor dat María niet weer naar huis kon vertrekken toen haar dochter en schoonzoon terugkeerden.

WA verklaarde achteraf dat het geen enkel probleem was om María zo lang in huis te hebben, want: "Ik heb een schat van een schoonmoeder."

Máxima deelde destijds met Story dat haar moeder toch koos om weer richting Buenos Aires te vertrekken, omdat ze haar thuis begon te missen.

Verjaardag in Den Haag

Als we de geruchten nu moeten geloven, dan zou het dus zo maar eens kunnen dat Máxima's moeder haar verjaardag met haar schoonfamilie viert te Paleis Huis ten Bosch.

Nu Amalia zich in het Amsterdamse studentenleven stort, Alexia is vertrokken naar Londen en Ariane haar school in Italië gaat afmaken, zal het natuurlijk erg stil zijn in de koninklijke residentie. Wie weet kunnen Máxima en María vandaag dan ook gezellig samen proosten en genieten van een chocotorta!

Royalty
  • All Things Amalia, Story, Beau Monde archief
  • NL Beeld