Maakt het leven mooier

Arm candy: de meest bijzondere handtassen van de Oranjes

Een eigenzinnig gevoel voor mode is ons koninklijk gezin niet vreemd. Van designerstukken tot unieke accessoires van lokale ondernemers – er is veel leuks in de koninklijke garderobe te vinden. In het bijzonder de schijnbaar eindeloze collectie handtassen van de Oranje dames is regelrecht jaloersmakend. Wij doken in de meest opvallende exemplaren!

Maxima

Onze Majesteit gaat vaker gekleed in vrolijke, kleurrijke combinaties. Hierbij kan een leuke handtas natuurlijk niet ontbreken! Nu heeft koningin Máxima een collectie bijzondere handtassen die lekker in 't oog springen. Wij nemen een duik in de leukste handtassen van Máxima én de prinsessen.

Wortel, kikker, handtas

Eén van de meest bijzondere stukken arm candy in Máxima's collectie is ongetwijfeld het oranje-groene exemplaar waar ze vorig jaar mee verscheen in Rotterdam. De Beau Monde-redactie speculeerde bij de eerste kiekjes al of de tas mogelijk een wortel moest voorstellen – een hoop oranje met groen bovenop... Het had gekund, non?

Koningin Máxima met een kikkertas in Rotterdam, 2023. (Beeld: NL Beeld)

Maar wat blijkt? De vrolijke handtas heeft een soort Kermit-vormig handvat!

Love it or hate it: je moet het de hoogheid nageven dat zij altijd weet te verrassen met haar eigenzinnige gevoel voor stijl.

Statement

Overigens was dit niet de eerste keer dat Máxima kiest voor zo'n sprekend accessoire. De Oranje ladies hebben er namelijk best een hand(tas)je van om hun outfits van een speels element te voorzien met hun tassen.

Zo droeg Máxima ook al eens deze leuke gouden clutch van het Libanese merk Sarah's Bag, voorzien van een set parkietjes:

En verschenen zowel moeder als dochter prinses Amalia in 2019 met deze pittige tas van hetzelfde label:

Altijd leuk als moeder en dochter bij elkaar uit de kledingkast lenen!

Bovendien kan Máx dan ook nog kiezen voor dit leuke schildpaddentasje van de Mango, dat Amalia (heel toepasselijk) met zich meedroeg op Curaçao, waar zij vervolgens een echte schildpad mocht uitzetten in zee.

Dit leuke exemplaar vinden we overigens ook een goede match voor de schelpvormige rieten clutch van het label Kayu, die dan weer te vinden is in de tassencollectie van de koningin. Deze tas nam ze onder andere mee naar de bruiloft van Jordaanse kroonprins Al Hussein en z'n grote liefde Rajwa al Saif.

Overigens was Máx niet de enige die koos voor een statement-tas op deze grote dag. De prijs voor meest veelzeggende clutch van die dag, was namelijk voor Britse prinses Beatrice.

Geen Oranje-prinses, maar zo'n sprekend accessoire wilden we je niet onthouden. Bea koos namelijk voor de "Wifey for Lifey"-clutch van designer Sophia Webster. Iets toepasselijkers kunnen we bijna niet bedenken op een huwelijksdag!

Wie weet: misschien zien we de Oranjes binnenkort ook wel met een creatie van Sophia Webster rondlopen. Het zou in elk geval niet het vreemdste exemplaar uit de koninklijke tassencollectie zijn...

Lifestyle
  • UFO No More, Beau Monde archief
  • NL Beeld