Glamour met een knipoog

Charmant Thailand: vijf must-do's voor een fabuleuze reis

Zin om in de winter het koude weer te ontsnappen? Zet Thailand maar vast op je bucketlist! Het prachtige land in Zuidoost-Azië biedt een perfecte mix van cultuur, wellness en verfijnde ervaringen: alles voor de ultieme ontspannen getaway.

De charme van Thailand: vijf must-do's voor een fabuleuze reis

Thailand is zoveel meer dan alleen tropische stranden. De charme van Thailand ligt ook in een rijk cultureel erfgoed, imposante tempels, de exotische levensstijl, heerlijke wellnessrituelen én natuurlijk de verrukkelijke keuken! Als je het geluk hebt om Thailand deze winter te bezoeken, zorg er dan voor dat je je laat onderdompelen in deze vijf onvergetelijke ervaringen.

1. Must-See: Sukhotai

In het noorden van Thailand vind je Sukhothai, de oude hoofdstad van het koninkrijk Siam. Deze historische stad uit de dertiende eeuw is een magische plek vol eeuwenoude tempels en bijzondere Boeddhabeelden. Hier kun je je hart ophalen aan bijzondere oude paleizen en royal geschiedenis: een echte must-see voor ons Beau Mondes.

De bijzondere ruïnes zijn door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Verken de stad per fiets en rijd van tempel naar tempel onder de schaduw van sprookjesachtige bomen. Cultuur snuiven op zijn mooist!

Beau Monde Tip: In de buurt van het historische park zijn verschillende ambachtelijke ateliers te vinden. Doe mee aan een workshop en leer lokale technieken zoals keramiek schilderen of het gieten van terracotta Boeddha-beeldjes.

2. Must-Try: Muay Thai

Fit blijven willen we natuurlijk allemaal. En wat is er nu leuker dan jezelf onderdompelen in de eeuwenoude vechtkunst tijdens je verblijf in Thailand? Muay Thai, ook wel bekend als 'de kunst van de acht ledematen', is een traditionele vechtsport die verder gaat dan vechten alleen.

Muay Thai is dé manier om aan je conditie te werken én je zelfvertrouwen een boost te geven, terwijl je je onderdompelt in de lokale cultuur!

Beeld: Tourism Authority of Thailand

Beau Monde Tip: Steeds meer luxe hotels bieden privé Muay Thai-sessies aan, gegeven door ervaren trainers. Je kunt dit geheel op je eigen tempo doen – perfect voor beginners die op zoek zijn naar een workout met een Thaise twist.

3. Must-Buy: Spa behandeling

Geen vakantie zonder wat self-care. Gelukkig is Thailand dé plek om jezelf te verwennen met een hemelse spa-ervaring. De traditionele Thaise massage, gekroond als UNESCO-immaterieel erfgoed, combineert eeuwenoude technieken met moderne luxe: goed voor lichaam én geest. Of je nu kiest voor een moderne spa in een vijfsterrenresort of een meer authentieke ervaring, een Thaise massage is een absolute must-buy tijdens je verblijf.

Beau Monde Tip: Boek een exclusief spa-arrangement in een van de luxe resorts of bezoek de beroemde massageschool bij Wat Pho in Bangkok voor een authentieke Thaise massage die je helemaal zen maakt.

4. Must-Seek : Khon voorstelling

Ook het bijwonen van een Khon-voorstelling, een traditionele gemaskerde dans, behoort absoluut tot het lijstje met must-do's. Dit koninklijke schouwspel vertelt een bijzonder verhaal over goed versus kwaad aan de hand van prachtige muziek, bijzondere bewegingen en oogverblindende kostuums. De dans was ooit exclusief voorbehouden aan de koninklijke hoven, maar nu is Khon toegankelijk voor een groter publiek.

Voor de ultieme culturele ervaring kun je een Khon-voorstelling bijwonen in het Sala Chalermkrung Royal Theatre in Bangkok. Hier komt het rijke Thaise erfgoed tot leven op een manier die je nergens anders vindt.

Beeld: Tourism Authority of Thailand

Beau Monde Tip: Met een entreeticket voor het Grand Palace in Bangkok krijg je gratis toegang tot een Khon-voorstelling in het Royal Theatre.

5. Must-Taste: Tom Yam Goong

Onze holiday is natuurlijk niet compleet zonder kennis te maken met de lokale cuisine. De Thaise keuken is beroemd om zijn heerlijke gerechten, en Tom Yam Goong is daar hét voorbeeld van. Deze pittige garnalensoep combineert limoen, chili en een rijke mix van kruiden zoals galanga en citroengras voor een sensatie die zowel je smaakpapillen als je geest prikkelt. Proef 'em op een lokale street food-markt, of kies voor een fine-dining experience in een van de gerenommeerde restaurants van Thailand.

Beeld: Tourism Authority of Thailand

Beau Monde Tip: Voor de ultieme foodie-ervaring dineer je in een van de met Michelin-sterren bekroonde restaurants in Bangkok. Een smaakvol avontuur dat je niet wilt missen!

Aangeboden
  • Tourism Authority of Thailand