Vandaag: Thaise fusion salade met vegetarische runderpuntjes met koriander en Japanse udonnoedels.
Ingrediënten
Voor vier personen
- 2 teentjes knoflook
- 4 cm verse gember
- 1 limoen
- 140 gr zoete Aziatische saus
- 6 tl gomasio
- 40 ml sojasaus
- 1/2 tl suiker (per persoon)
- 320 gr (vegetarische) runderpuntjes
- 2 komkommers
- 1 rode ui
- 4 st pruimtomaat
- takjes munt
- 20 gr verse koriander
- een pak verse udonnoedels
- 40 gr pinda's
- 1 rode peper
Benodigdheden: rasp, wok of hapjespan, kom, saladekom. Extra: zonnebloemolie
Stap 1: Voorbereiding
• Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd 2 partjes per persoon van de limoen.
• Meng in een kom de zoete Aziatische saus, de gomasio, sojasaus, gember, knoflook en 1/2 tl suiker per persoon. Pers er 1 partje limoen per persoon boven uit en meng goed.
• Meng 2/3 van dit mengsel met de vegetarische runderpuntjes en laat marineren terwijl je de groente snijdt.
Stap 2: Snijden
• Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Snijd de pruimtomaat in parten en snijd de rode ui in dunne halve ringen.
• Verwijder de blaadjes munt van de takjes en snijd de koriander fijn. • Meng in een saladekom de komkommer, tomaat, rode ui en koriander goed door elkaar.
Stap 3: Bakken
• Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
• Roerbak de vegetarische runderpuntjes 2 – 3 minuten, voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 – 3 minuten.
• Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper in fijne ringen.
Stap 4: Serveren
• Meng de udonnoodles en vegetarische runderpuntjes ook door de salade en verdeel de salade over de borden.
• Garneer met de overige partjes limoen en de pinda's. Vergeet de overige saus niet en voeg deze samen met de rode peper toe naar smaak.
- HelloFresh