Maakt het leven mooier

Must haves: dé mode accessoires voor dit najaar

De siezoenswissel staat voor de deur. En hoewel we nog geen afscheid willen nemen van de zomer, hebben we stiekem ook wel heel veel zin om de nieuwe accessoires voor dit najaar aan te schaffen. Ze zijn namelijk onweerstaanbaar! We delen de must haves voor dit seizoen.

Accessoires

Accessoires kunnen elke outfit omtoveren tot iets speciaals. Denk aan statement riemen, handtassen, high heels of prachtige oorbellen. We namen een kijkje op de herfst- en winter runways voor 2024 en liepen onweerstaanbare exemplaren tegen het lijf.

Gekleurde glazen

Dit najaar kleurt de wereld roze, rood, groen, paars óf blauw. Het is maar net hoe jij hem wilt zien! Met de comeback van de jaren '70 in modeland, keren ook de funky zonnebrillen met gekleurde glazen terug. Zo heeft Chloé een sierlijk, goudkleurig model met hoekig montuur en verschillende kleuren glazen. En Giambattista showde een variant met zwaar montuur en gele glazen.

Opvallende oorbellen

De sieraden zijn dit zijn dit seizoen gedurfd. Oversized, kunstzinnig, gelaagd of versierd - alles kwam voorbij op de catwalk. Simone Rocha showde artistieke strikken, Huishan Zhang pronkte met oversized kristallen studs en Jil Sander decoreerde haar modellen met kunstwerken tot over de schouder. Met zulke eyecatchers geef je je look een onvergetelijke twist!

De metal-look

Wil je een minder gedurfd alternatief? Dan heb je gelukt, want de abstracte, metalen vormen zijn back. Deze tijdloze trend is dé manier om een statement te maken zonder je look te domineren. Dat bewezen Bottega Veneta, Missoni en Gabriela Hearst op de runway, met een aantal prachtige metal oorhangers.

Classy muiltjes

Loafers en mocassins zijn al een tijdje terug in het modebeeld. voor dit najaar plakten designers de kwasten er weer aan vast. Max Mara showde een zwartleren veterschoen met kwasten in diverse varianten - van een hoge hak tot een klassiek, plat model.

Clutch it up

Rood is weer hip en dat zien we ook in de mode accessoires. Bordeauxrode en pruimkleurige handtassen in klassieke modellen keerden namelijk terug op de catwalk. Ook chocoladebruin en donkerpaars zijn favorieten waar we weer mee mogen pronken. Zo kom je elegant voor de dag!

De gure maanden worden nét wat aangenamer met deze accessoires. Of je nou gaat voor klassiek of voor experimenteel - er is voor ieder wat wils. Kom maar door met die eyecatchers!

Fashion
  • Trend Style, Harper's Bazaar, Elle, Vogue UK, NL Beeld
  • NL Beeld