Maakt het leven mooier

Olcay Gulsen openhartig: 'Ik had een enorme burn-out en depressie'

Op basis van haar timeline lijkt het leven van Olcay Gulsen vooral gevuld met glitter en glamour - maar schijn bedriegt. De onderneemster doet een boekje open over haar burn-out en depressie waar ze een aantal jaren geleden mee kampte. 

Olcay

Olcay is een succesvol onderneemster die bijna alles heeft wat haar hartje begeert. Ondanks haar succes, voelde ze zich een aantal jaar geleden ongelukkiger dan ooit. Tijdens een vragenrondje op Instagram stelde een volger haar de vraag of ze wel eens ongelukkig is geweest. "Je ziet er altijd zo blij en mooi uit”, schreef de volger. "Zeker!”, antwoordde Olcay. "Een paar jaar geleden had ik een enorme burn-out en was ik depressief.”

Diep dal

Haar ongelukkige gevoelens hebben verschillende redenen. Eerder maakte Olcay bekend dat ze opgroeide in een moeilijke thuissituatie. Er was sprake van huiselijk geweld en haar vader was schizofreen. “Ik ben misschien wel ongelukkiger dan dat meisje dat niets te eten had", realiseerde ze zich tijdens haar burn-out. Het gevoel van onverzadigbaarheid en ontevredenheid hebben altijd een rol gespeeld, ook tijdens haar ondernemerschap.

Specialistische hulp

Olcay benadrukt hoe belangrijk het is om hulp te zoeken. "Mocht je daar last van hebben, zoek dan alsjeblieft specialistische hulp”, zegt Olcay. "Dat heeft mij enorm geholpen.” Ook tijdens haar relatie met Ruud de Wild kende ze diepe dalen. Een volger vroeg of ze nu gelukkiger is. "Gelukkiger dan in mijn relatie bedoel je denk ik? Ja! Ik sta iedere dag positief op, heb veel energie en zin in het leven”, antwoordde Olcay.

Nieuwe liefde

Inmiddels lijkt Olcay gelukkig met Eelko van Kooten, miljonair en oprichter van Spinnin’ Records. "Zelf noemen we het nog daten, al hebben we wel onze eerste vakantie achter de rug. En die test hebben we goed doorstaan. Maar we kijken niet te ver vooruit. We zien elkaar regelmatig en hebben het leuk samen. Dat is voor nu het belangrijkste", deelde ze met Story.

Eelko is overigens geen onbekende voor Olcay. De twee kennen elkaar al tien jaar. "Er was altijd wel aantrekkingskracht tussen ons. Maar op de momenten dat we elkaar zagen, waren we nooit vrijgezel. We deden er daarom nooit iets mee."

Celebrity
  • Story, de Telegraaf, Libelle, Vandaag Inside
  • NL Beeld