Glamour met een knipoog

Van Baywatch naar Broadway: Pamela Anderson eindelijk openhartig over haar depressieve gevoelens

Dit weekend nam Pamela Anderson de Golden Eye Award in ontvangst voor haar film The Last Showgirl tijdens een bezoek aan het filmfestival van Zürich. De actrice sprak zich uit over haar depressieve gevoelens "gedurende een paar decennia".

Pamela Anderson op het filmfestival van Zürich

Actrice Pamela Anderson was voor het eerst openhartig over haar worsteling met depressies in het verleden. De Canadees-Amerikaanse vertelde aan Variety dat ze blij is dat ze zo ver is gekomen in haar carrière, maar gaf toe dat haar leven “een grote waas” was tussen de beroemde hoofdrol als Casey Jean Parker in Baywatch van 1992 tot 1997 en haar Broadway-debuut in 2022.

Golden Eye Award

Pamela's carrière kende de afgelopen jaren een heropleving sinds ze in 2022 haar Broadway-debuut maakte als Roxie Hart in de Tony-winnende musical Chicago. Pas sinds haar debuut werd ze door fans geprezen om haar openhartigheid in haar documentaire Pamela, a Love Story en haar memoires Love, Pamela. Afgelopen weekend mocht ze de Golden Eye Award in ontvangst nemen tijdens het filmfestival in Zürich. “Ik had nooit gedacht dat ik op het podium zou staan ​​en zo’n prijs zou ontvangen”, zei ze. “Ik wil gewoon blijven werken, ik ben enthousiast.”

Van Baywatch naar Broadway

"Als ik er nu naar kijk, voelt het alsof ik van Baywatch naar Broadway ben gegaan. Ik weet niet wat er tussendoor is gebeurd, het is allemaal een grote waas." De actrice is voor het eerst open over haar gevoelens: "Ik ben gewoon blij om hier op dit moment te zijn, ik denk dat ik al een paar decennia een depressie heb...”

Hoogte- en dieptepunten

Terwijl ze haar terugkeer in de schijnwerpers besprak, noemde ze de popcultuur "zowel een zegen als een vloek". Pamela is bekend geworden door Baywatch, iets waar ze lang mee heeft geworsteld. "Mensen worden verliefd op je vanwege een badpak.” Toch heeft het haar ook iets opgeleverd - Pamela vertelt dat de hoogte- en dieptepunten van haar carrière haar in staat stelden om de hoofdrol te spelen in The Last Showgirl.

De actrice gaf eerder toe dat ze het gevoel had dat ze “de enige” was die de rol kon vervullen. “Ik denk niet dat ik dit personage had kunnen spelen als ik dit leven niet zou hebben gehad, dus het was het waard. Als ik kan blijven werken en deze worstelingen en uitdagingen kan blijven gebruiken... zal ik me gezegend voelen”

Celebrity
  • Variety, Huffpost, the Guardian
  • NL Beeld