Glamour met een knipoog

Effectieve anti-aging: zo voorkom je huidveroudering

Van diepe rimpels tot fijne lijntjes: we zijn ze liever kwijt dan rijk. Hoewel voorkomen natuurlijk beter is dan genezen, valt er ook bij bestaande lijntjes in je gezicht nog veel te verbeteren! Een huidtherapeut legt ons haarfijn uit wat de drie meest belangrijke manieren zijn om huidveroudering tegen te gaan.

Anti-aging

Oud worden willen we allemaal, en móói oud worden des te meer. Maar helaas spotten we soms al vroeg tekenen van huidveroudering. In gesprek met Greet Sneyers van het Laserkabinet lieten we ons helemaal bijpraten over de feiten en fabels rond anti-aging, antioxidanten, huidgezondheid en ZO Skin Health.

Het Laserkabinet en anti-aging

Bij het Laserkabinet hebben ze ruim een decennium ervaring met álles rond de huid. Zoals de naam al verklapt, houden ze zich vooral bezig met laserbehandelingen, maar ook voor peelings, microneedling, en anti-aging ben je er aan het juiste adres. Daarnaast kunnen de experts van het Laserkabinet je helemaal bijpraten over everything ZO Skin Health.

Het team van het Laserkabinet

Want, zo verklapt Greet: "Met meer dan 10.000 klanten steekt ZO Skin Health er echt bovenuit. Dat is gewoon wat wij in de praktijk ervaren. Ook mensen die na het gebruik de verschillen zien en tóch weer hun oude huidproducten gaan gebruiken...ze komen al-le-maal terug voor ZO Skin. Het merk heeft gewoon excellent goede producten."

Antioxidanten

Wie vroegtijdige huidveroudering wil bestrijden, heeft baat bij huidverbeterende producten met antioxidanten. Die gaan namelijk de invloed van vrije radicalen op de huid tegen. Vrije radicalen zijn schadelijke deeltjes in bijvoorbeeld uitlaatgassen en andere vormen van vervuiling.

"Je wordt voortdurend blootgesteld aan de schadelijke werking van vrije radicalen. En niet elke huid heeft een even sterke antioxiderende capaciteit. Daarom is het belangrijk om goede producten te gebruiken die volop antioxidanten bevatten."

"De Daily Power Defense heeft bijvoorbeeld een heel hoog gehalte antioxidanten en ook de minerale SPF's van ZO Skin Health hebben antioxiderende eigenschappen", licht ze toe. "Verder is het Illuminating AOX Serum hierop een heel mooie aanvulling." Dit geconcentreerde serum zit bomvol antioxidanten, ondersteunt het natuurlijk herstel van de huidcellen en helpt een droge, doffe huid tegengaan.

De prachtige locatie in Herentals van het Laserkabinet.

Retinol

Binnen het anti-aging protocol van ZO Skin Health is retinol natuurlijk onmisbaar. "Voor anti-aging gebruiken we altijd retinol. Dat is wetenschappelijk bewezen werkzaam", deelt de huidexpert. "Ik heb vroeger met twee plastisch chirurgen gewerkt, maar een chirurg kan de textuur, de kwaliteit van de huid, niet verbeteren door een facelift te doen. Daarvoor ben je echt aangewezen op retinol."

Zo tipt Greet de Wrinkle and Texture Repair, een serum dat het huidvernieuwingsproces een boost geeft met meer hydratatie, verminderde rimpels en een fijnere huidstructuur. Ook de Recovery Crème, de Renewal Crème en het Growth Factor Serum zijn retinol-rijke favorieten op het gebied van anti-aging. Daarnaast biedt ZO Skin Health voor elke behoefte een passend retinol-serum, van de milde Retinol Skin Brightener 0,25% tot de varianten met 0,5% retinol en 1% retinol.

Hierbij is het wel belangrijk om de retinol rustig op te bouwen, adviseert de expert. "In de reactiefase schrikken mensen soms een beetje van het effect dat retinol op hun huid heeft. Maar wij zeggen dan altijd: gewoon doorgaan, niet ophouden, bouw het op. Je huid gaat er even op reageren, maar na drie maanden zie je dan zo'n mooi resultaat op je rimpels."

"De huidkwaliteit verbeter je niet met een facelift. Daar heb je retinol voor nodig."

Greet Sneyers, Het Laserkabinet

"Je kunt beter éérst de huid laten verbeteren, voordat je beslist om een facelift te doen. Laat eerst de anti-aging op je huid werken en daarna kun je het verder combineren met andere behandelingen. Ouderdomsverschijnselen zijn namelijk altijd een combinatie van dingen: niet alleen een slechtere huidkwaliteit, maar ook volumeverlies en spieren en botten die wat zwakker worden spelen een rol."

SPF

Daarnaast is zonbescherming absoluut onmisbaar om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen. "Eigenlijk moeten we het geen zonbescherming meer noemen. Mensen linken een SPF nog altijd aan de zon. En dan komen er cliënten langs die ondanks alles toch geen zonbescherming gebruiken. 'Ja, maar de zon schijnt niet', horen we dan vaak. En dat terwijl we inmiddels weten dat ook blauw licht van bijvoorbeeld je scherm of LED-spotjes schadelijk kan zijn voor de huid", vertelt Greet ons. "Eigenlijk zou het gewoon 'bescherming' moeten heten in plaats van zonbescherming."

"Zoals je 's ochtends altijd een tandenborstel gebruikt, zou je ook een SPF moeten gebruiken. Je beschermt je tanden zo voor het leven, dus waarom zou je dat niet voor je huid doen?"

Met de diepgaande huidscan zijn de resultaten van een behandeling duidelijk te zien.

Wetenschap

Natuurlijk krijgen ze bij het Laserkabinet ook volop vragen over wat de producten van ZO Skin Health nu precies zo bijzonder maakt. Waarom zijn ze effectiever dan een potje crème uit de drogisterij? Dat heeft alles te maken met de wetenschappelijke achtergrond die ten grondslag ligt aan de filosofie van dr Zein Obagi.

Zo legt Greet uit dat de producten van ZO Skin Health op een heel andere schaal actief zijn. "In hun laboratorium ontwikkelen zij lichtgewicht moleculen, en dat is heel anders dan wat er bijvoorbeeld in cosmetica zit. Die bevatten vooral macromoleculaire stoffen. En van die twee kunnen de lichtgewicht moleculen wél doordringen in de huid, maar de macromoleculen niet."

En dat zorgt voor overtuigende resultaten. "Ik had zojuist hier nog iemand met wie we een gewone, zuivere reiniging begonnen waren. En zij verschoot gewoon toen ze in de spiegel keek, omdat het al zoveel helderder was geworden."

"Mensen die eerst toch wel wat twijfelen, komen áltijd terug", stelt Greet. En dat zegt natuurlijk al genoeg!

Aangeboden
  • Headerbeeld: Adobe Stock