Glamour met een knipoog

Must read 2.0: over het leven van celebs en royals

Kun je - net als wij - geen genoeg krijgen van series zoals The Crown en Inventing Anna? Dan hebben wij een lijst reading material voor je! Deze vijf boeken over celebs en royals verdienen een plekje in je lijst met boeken om dit najaar bij weg te dromen.

celebs

Van Lady Di tot Michelle Obama: dit wil je niet missen! Wij delen ons favoriete leesvoer over royals en celebs maar al te graag. Deze klassiekers verdienen een plekje in je must read lijstje met boeken om dit najaar te verslinden.

The Diana Chronicles, Tina Brown

Wie was Lady Di daadwerkelijk? Dat én meerdere onthullingen over de prinses en haar mysterieuze wereld van de Windsors lees je in The Diana Chronicles door Tina Brown. Tina volgt de Britse monarchie al drie decennia en heeft ongekende toegang tot insiders aan het Britse hof. Ze opent de gordijnen voor Diana en haar invloed op de koninklijke familie, die twee decennia na haar dood nog steeds zichtbaar is.

Kun je geen genoeg krijgen van Diana? Ook het onthullende boek Dancing with Diana waarin Anne Allan, haar vroegere danslerares, meerdere hartverscheurende momenten in haar leven aan het licht brengt, is een plekje op je leeslijst waard.

Me, Elton John

Elton John transformeerde van een verlegen jongen met een Buddy Holly-bril die opgroeide in de Londense buitenwijk Pinner naar een ware legende. Elton geeft een kijk in zijn dramatische leven - van zijn verborgen drugsverslaving en het vinden van liefde bij David Furnish tot vader worden en zichzelf verdrinken in zijn zwembad in LA. Één ding is zeker: de muziekwereld zou nooit meer hetzelfde zijn. "Een amusant en soms brutaal openhartig boek", aldus De Telegraaf.

Elton John's boek. Beeld: Pan Macmillan books.

Spare, Prince Harry

Het was een van de meest hartverscheurende beelden van de twintigste eeuw: twee jonge jongens die achter de kist van hun moeder liepen terwijl de wereld vol verdriet toekeek. Miljarden mensen vroegen zich af hoe het leven van prins William en prins Harry zou verlopen vanaf het moment dat hun geliefde moeder, prinses Diana, werd begraven. Voor Harry is dit eindelijk dat verhaal. Een verhaal over zijn worsteling met woede en eenzaamheid, het gevoel van verlorenheid, zijn verlammende paniekaanvallen en zijn onvoorwaardelijke liefde voor Meghan.

Becoming, Michelle Obama

Michelle Obama is uitgegroeid tot één van de meest iconische en meeslepende vrouwen van onze tijd. In haar onthullende memoires, gevuld met betoverende verhalen, deelt ze alle ervaringen die haar hebben gevormd - van haar kindertijd in Chicago tot het moederschap en haar werk op het beroemdste adres ter wereld. En niet te vergeten, de vele offers die Michelle bracht om Barack zijn doel en algemene visie te laten bereiken. Michelle is wat ons betreft dé definitie van een power vrouw.

Before the crown, Flora Harding

Groot fan van The Crown? Dan zal dit prachtige liefdesverhaal dat je meeneemt tot achter de paleispoorten zeker in de smaak vallen. Een boeiende historische roman over koninklijke geheimen en verboden liefde, waarin de onstuimige relatie van prinses Elizabeth en prins Philip in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog wordt onderzocht. Een genot om te lezen!

Harding's boek. Beeld: One More Chapter.

Ontspannen na een avond flaneren op het terras, drukke werkweek of shopsessie? Met deze verhalen op de lijst kun je je me time weer vullen. Disclaimer: met al dit goede leesvoer vliegt het najaar waarschijnlijk een stuk sneller voorbij dan je verwacht!

Lifestyle
  • Bol, De Telegraaf, Amazon, The Guardian
  • NL Beeld