Maakt het leven mooier

Geen slobberwijntje: deze wijnbars wil je bezocht hebben!

Kun jij - net als wij - geen genoeg krijgen van wijn? Of je nu meer gecharmeerd bent van houtgelagerd, licht zoet of mousserend, in Nederland vind je een keur aan wijnbars waar je terecht kunt voor een avondje uit. Maar welke zijn nou echt de moeite waard? Wij delen de de crème de la crème van Nederland!

Wijnbars

Oocker, Amsterdam

Oocker is een restobar naar ons hart waar je op de bonnefooi naar binnen loopt voor een borrel. Eten en wijn zijn allebei net zo belangrijk. Of je nou komt voor een goed glas wijn aan de bar met wat kleine hapjes of een uitgebreid diner met de Frans/Italiaans getinte gerechten van Eric; beide zijn een feestje voor je smaakpapillen! Het is dan ook niet zomaar dat Oocker is gehuldigd als Wine Bar of the Year 2023/2024.

Frederiksplein, Amsterdam

VinVin, Utrecht

De eerste, echte wijnbar in Utrecht. En de beste als je het ons vraagt. Het is niet voor niets de favoriete plek voor veel Utrechtse wijnliefhebbers. Meer weten over wijn? Bij VinVin kun je ook terecht voor wijnproeverijen en masterclasses.

Predikherenstraat 19, Utrecht

Barrel, Groningen

Barrel is Winebar of the Year van 2018/2019 en nog steeds een van de best bezochte wijnbars van Groningen. De naam Barrel is geïnspireerd op de oude fietsen die je overal in steden ziet en de eikenhouten vaten waarop sommige wijnen rijpen: barrel, op z'n Engels. Thuis genieten van de heerlijke wijnen? Neem een duik in de Barrel wijnwinkel! Genoeg redenen voor een tripje naar het Noorden.

Haddingestraat 27, Groningen

BRUUT, Enschede

Deze chique wijnbar is niet te missen in dit lijstje. BRUUT staat bekend om haar aandacht voor de gast en een luisterend oor. Uit de keuken komen klassieke, gebalanceerde gerechten die eruit zien als schilderijtjes en Franse charcuterie en kazen worden à la minute voor je bereid. Ook voor een High Wine is dit the place to be!

Noorderhagen 42, Enschede

Petit Louis, Wageningen

Houtgelagerd, licht zoet of mousserend. Petit Louis, gelegen in het centrum van Wageningen, biedt een breed assortiment aan wijnen. Op de uitgebreide wijnkaart staan ook hun eigen wijnen. Deze worden gemaakt door de ouders van Stephanie in de Bergerac (Frankrijk). Naast wijnbar is Petit Louis een bistro met de nodige Franse klassiekers!

Bevrijdingsstraat 3-5, Wageningen

Lifestyle
  • Misset Horeca, bistro BRUUT, wijnbar Barrel, wijnspijs, Gault & Milau, de buik, Parool,
  • Aleisha Kalina