Glamour met een knipoog

Zien: George Clooney is 'zo trots' op grote liefde Amal

Jarenlang was George Clooney één van de meest begeerde bachelors van Hollywood en omstreken. Tót hij z'n hart verloor aan de ambitieuze, doortastende, en beeldschone mensenrechtenadvocate Amal. Inmiddels zijn de twee al heel wat jaren gelukkig met elkaar, en laten ze nog regelmatig blijken hoe gek ze op elkaar zijn. Gisteravond deelden de twee weer zo'n zoet momentje bij de uitreiking van hun eigen 'Albies'.

George en Amal Clooney bij de uitreiking van The Albies, september 2024.

Wie George Clooney aan de haak wil slaan, moet uiteraard van goeden huize komen. Met haar imposante carrière op het gebied van mensenrechten was Amal Clooney dan ook de vrouw die de felbegeerde bachelor uiteindelijk op één knie kreeg. Sindsdien schitteren de twee met enige regelmaat zij aan zij op filmpremières en benefietevenementen. Gisteravond vond de uitreiking van The Albies plaats, een liefdadige prijzenceremonie die opgezet is door de Clooney Foundation for Justice. Uiteraard was het wereldberoemde echtpaar hierbij ook van de partij, en zij maakten hun glamoureuze looks af met een hele hoop liefdevolle blikken over en weer.

Dolverliefd

Af en toe kopt er weer eens een tabloid dat het hommeles zou zijn tussen George en Amal. Maar wie het echtpaar naast elkaar ziet op de rode loper, zal dit ongetwijfeld moeilijk te geloven vinden. Voor de camera's van People overlaadde George z'n grote liefde gisteravond met complimenten.

"Ik zou alles steunen waar mijn vrouw bij betrokken is", zo stelt de acteur. "Ze staat altijd aan de juiste kant van de geschiedenis en ik ben altijd zo trots dat ik me in dezelfde ruimte als haar bevind."

Ook Amal spreekt vol liefde over manlief: "George is een geweldig pleitbezorger en het betekent zoveel voor me dat we dit werk samen kunnen doen, en dat hij helpt om verhalen in de schijnwerpers te zetten die er vanavond verteld worden."

Ondertussen slaat George een warme arm om z'n partner heen, en vervolgens grapt hij dat hij z'n liefje geld toestopt voor deze lovende woorden. Ha! Een goed gevoel voor humor is natuurlijk ook onmisbaar voor een geslaagde relatie, niet waar?

Jubileum

Vandaag is bovendien een bijzondere dag voor het stel, want het is precies tien jaar geleden dat zij in het huwelijksbootje stapten. En dat moet natuurlijk gevierd worden!

Tegenover de camera's van People lichtte George vast een klein tipje van de sluier op: "Ik neem haar vanavond ergens mee naartoe, maar ze weet nog niet waar."

Excuseer ons, wij moeten éven wegzwijmelen bij deze romantische plannen!

Glamour

Uiteraard ging de uitreiking van The Albies gepaard met een hele hoop glitter en glamour. Naast een strak in 't pak gestoken George verscheen Amal in een tijdloos elegante japon van zwart fluweel van Versace. Deze combineerde ze met een set diamanten om haar pols en in haar oren en een matchende zwarte clutch. Haar golvende bruine lokken en klassieke rode lip maken deze look perfect af.

Stralend in Versace: Amal Clooney deelt een verliefde blik met manlief George. (Beeld: NL Beeld)

Uiteraard waren de gastheer en gastvrouw van dienst niet de enige celebs die zich in vol ornaat lieten zien tijdens dit liefdadigheidsgala. De looks van Doja Cat en Emily Blunt willen we je dan ook niet onthouden.

Ook zij hadden zich flink opgedoft voor het evenement dat plaatsvond in New York City. Artieste Doja Cat ging uitgedost in een beige japon met glitterende details en een gewaagde, diep uitgesneden neklijn.

Actrice Emily Blunt droeg op haar beurt een strapless japon die van top tot teen bezet was met glinsterende pailletten. De fringe aan de onderzijde voorziet de robe van een speelse finish.

Liefdadig voor de wereld én liefdadig voor ons fashion-minnend hart, zo zien we 't graag!

Celebrity
  • People, WWD
  • NL Beeld