Glamour met een knipoog

Royal recap: Prinses Theodora van Griekenland (eindelijk) getrouwd

Na bijna vier jaar uitstel, was het afgelopen weekend eindelijk zo ver: de Griekse prinses Theodora stapte in het huwelijksbootje met haar grote liefde Matthew. Wij blikken terug op de sprookjesachtige bruiloft.

Prinses Theodora van Griekenland getrouwd

Van uitstel komt vaak afstel, maar dat geldt niet voor prinses Theodora. Na een verloving van vier jaar trouwde de Griekse prinses afgelopen zaterdag met Matthew Kumar, in het bijzijn van een heleboel andere Europese royals.

Theodora en Matthew

Prinses Theodora, die in 2016 met de in LA gevestigde advocaat Matthew begon te daten, was oorspronkelijk van plan om in 2020 te trouwen. Hun huwelijk werd echter twee keer uitgesteld: vanwege corona en na het verlies van koning Constantijn.

Maar op 28 september was het eindelijk zo ver! Aan de arm van haar oudste broer, kroonprins Pavlos, arriveerde de royal bride bij de Grote Metropolitaan kathedraal in Athene.

Theodora en Pavlos arriveren bij de trouwlocatie (Beeld: NL Beeld / Abaca Press)

Theodora schitterde in een prachtige jurk met een elegante Bardot-halslijn van Griekse designer Celia Kritharioti. Ze combineerde de jurk met de adembenemende Khedive of Egypt Tiara en de historische Connaught-sluier, die eerder al door vier koninginnen op hun trouwdag werd gedragen.

Het dolgelukkige bruidspaar loopt de kathedraal uit (Beeld: NL Beeld / Abaca Press)

Na de ceremonie poseert het bruidspaar op de trappen van de kathedraal. Stralend, met een glimlach van oor tot oor natuurlijk!

Koninklijke gastenlijst

Minstens net zo stralend was de moeder van de bruid, voormalig koningin van Griekenland Anne Marie. Zij droeg - net als haar dochter - een jurk van Celia Kritharioti, maar dan een lichtblauw exemplaar met subtiel glitterdetail.

Prinses Anne Marie poseert met haar tweede zoon, Nikolaos (Beeld: NL Beeld / Abaca Press)

Met een Griekse koning als vader en een Deense prinses als moeder is het niet zo gek dat de royal wedding werd bijgewoond door verschillende gasten uit Griekenland en Denemarken. Bovendien is Theodora's tante natuurlijk de Spaanse koningin Sofía, dus ook vanuit Spanje waren een aantal royals overgevlogen.

Koningin Sofía was het stralende middelpunt van het Spaanse gezelschap. Ze draagt een knallende outfit van het Spaanse modehuis Alejandro de Miguel. Links van haar zien we prinses Elena, en aan haar rechterzijde staat prinses Cristina. Ook drie kinderen van Cristina waren van de partij.

De Spaanse royals poseren samen (Beeld: NL Beeld / Abaca Press)

De Deense prinses Benedikte, zus van Theodora's moeder Anne Marie, verscheen in een soepelvallende japon van Wichmann Couture. Zij woonde de bruiloft bij met haar dochter Alexandra en diens man en zoon. Alexandra koos voor een met pailletten bezaaide jurk van Silk Love & Lace.

Ook de Denen zijn van de partij (Beeld: NL Beeld / Abaca Press)

Zoet detail: UFO No More weet ons te vertellen dat zowel Benedikte als Anne Marie een tas dragen die geborduurd is door hun oudste zus, koningin Margrethe!

Bruidsmeisjes

Ter afsluiter kunnen we je de bridesmaid-dresses van bruidsmeisjes prinses Olympia en prinses Arrietta niet onthouden. De Griekse prinsessen, beiden nichtjes van prinses Theodora, droegen dezelfde dromerige lila jurk met vlinderachtige kapmouwtjes. Ook deze japonnetjes zijn afkomstig van Celia Kritharioti.

Misschien wel onze favoriete look onder de gasten: bruidsmeisjes Olympia en Arrietta (Beeld: NL Beeld / Abaca Press)

Griekse royals

Naast deze uitgelichte looks waren er natuurlijk veel meer koninklijke gasten aanwezig. Op een foto van het hele Griekse gezelschap zien we onder andere kroonprinses Marie-Chantal in een perzikkleurige Louis Vuitton-jurk, en prinses Nina in een ijsblauw pareltje van Adam Lippes.

De Griekse familie poseert voor de kathedraal (Beeld: NL Beeld / Abaca Press)

Eén ding is duidelijk: de hele familie ziet er dolblij uit. En dat snappen we ook wel, want na een uitstel van vier jaar is het toch een opluchting dat de bruiloft nu eindelijk door kon gaan. Wij wensen het kersverse echtpaar natuurlijk heel veel geluk in de toekomst!

Royalty
  • Hello! Magazine, Blauw Bloed
  • NL Beeld / Abaca Press