Glamour met een knipoog

Gouden tips: zó houd je een rijpere huid gezond

Een crèmepje hier of een serum daar – er is online heel veel informatie te vinden over het gezond én mooi houden van je huid op latere leeftijd. Maar wie écht wil weten hoe je een rijpere huid stralend houdt, vraagt het natuurlijk aan de experts. Daarom ging Beau Monde in gesprek met Renske, Verena en Anouk van MH Huidkliniek. Over zonbescherming, gezondheid en huidverbetering die verder gaat dan alleen fijne lijntjes in 't gelaat behandelen.

ZO Skin Health – Gouden tips rijpere huid gezond houden

Van een doffe teint tot diepe rimpels – we zijn dit soort symptomen van huidveroudering liever kwijt dan rijk! Veel van dit euvel kan echter verholpen of verzacht worden door je te richten op de huidgezondheid. Niet de symptomen aanpakken, maar de oorzaken. En hoe je dat doet? Daar weten Renske, Verena en Anouk álles van. Spoiler alert: de producten van ZO Skin Health zijn hiervoor onmisbaar.

Huid, health en wetenschap

Bij MH Kliniek, gelegen in het pittoreske Papendrecht, maken ze al twee decennia lang hun cliënten blij op het gebied van huidverbetering en cosmetische ingrepen. Vakmanschap en kennis van zaken worden hier gecombineerd met persoonlijke aandacht en een ontspannen sfeer. Huidtherapeute Verena, die al jarenlang in het vak zit, vertelt dat ze voorheen als schoonheidsspecialist werkzaam was, maar simpelweg de diepgang miste.

Toch was de kennismaking met huidtherapie bepaald geen liefde op het eerste gezicht, verklapt ze in ons gesprek. "Eigenlijk vond ik het eerst niet zo leuk, want het was me veel te medisch. Maar toen kwam ik in aanraking met de cosmetische kant van het vak, de cosmedische kant, en dat vind ik nog steeds heel interessant."

Renske over de ontwikkeling van MH Kliniek: "We werkten in de schoonheidsbranche, en merkten steeds vaker dat we mensen niet verder konden helpen. Op een gegeven moment wilden we cliënten toch gerichter en met meer resultaat kunnen behandelen en zijn we dus de weg van de huidtherapie ingeslagen. Dit was nog voordat ZO Skin Health bestond, en nu is dit het grootste merk dat wij aanbieden."

"Zeker als je het vergelijkt met 'gewone' huidverzorging is het een wereld van verschil. Dus waarom moeilijk doen als je het verschil kunt zien?"

Verena, Anouk en Renske van MH Kliniek.

Huidveroudering

Natuurlijk hebben ze bij MH Kliniek veel cliënten die balen van de tekenen van huidveroudering en daar een oplossing voor zoeken. Wat is dan toch de grootste boosdoener? Die zit 'm helaas vaak in de leefwijze, legt Verena uit.

"Dingen als stress, maar ook de zonnebank, of lekker buiten in de zon zitten. Het is soms best een beetje opvoeden, want de generatie die nu veel richting anti-aging gaat, is vaak niet aangeleerd dat zonbescherming erg belangrijk is."

Gelukkig kun je met de juiste zonbescherming (zoals de Broad Spectrum Sunscreen SPF 50 van ZO Skin Health) én de juiste huidverbeterende producten veel vroegtijdige huidveroudering tegengaan. Het zorgen voor een gezonde huidbarrière is hiervoor echt de 'basis', aldus Verena.

"Denk maar aan een bakstenen muur: als die niet intact is, dan kan daar van alles in en uit. Dat is hetzelfde met je huid. Dus wil je een behandeling ondergaan of een plan opstellen voor je huid, dan is het heel belangrijk dat die barrièrefunctie gewoon goed is." Een verstoorde huidbarrière wordt bovendien al snel zichtbaar: denk aan dofheid, schilfertjes, roodheid en andere narigheden.

"Een gezonde huid is het állerbelangrijkst voor anti-aging."

Verena, MH Kliniek

Door gebruik te maken ZO Skin Healths Fundamental Five (reinigen, exfoliëren, tonen, huidbarrière herstellen en SPF) help je je huid weer gezond te worden én gezond te blijven. "Uiteraard horen Daily Power Defense, Growth Factor Serum en Growth Factor Eye Serum hierbij", vertelt Verena.

Op het gebied van anti-aging zet ze ook Exfoliating Cleanser, Exfoliating Polish en Complexion Renewal Pads in. Reinigen, exfoliëren en tonen staan immers aan de basis van ieder protocol. Verder is het Firming Serum een must, verklapt de expert. Dit lichtgewicht serum ondersteunt de natuurlijke stevigheid van de huid, helpt verslapping tegen te gaan en zorgt voor een meer gedefinieerde gezichtscontour.

"Maar wat ik verder aanraad, hangt heel erg af van de huid." Want net zoals elke persoon uniek is, heeft ook elke huid een andere behoefte.

"Uiteindelijk is alles wat je van ZO Skin Health gebruikt al goed tegen ouderdomsverschijnselen, omdat het echt om de gezondheid van je huid gaat. Ook als je last hebt van acne of pigmentvlekken, de producten van ZO Skin Health zorgen ervoor dat de huid gezond wordt en een gezonde huid is het állerbelangrijkst voor anti-aging."

Wakkere blik

Bij MH Kliniek weten ze bovendien alles over ooglidcorrecties. Hierbij worden de bovenste oogleden chirurgisch gelift om zo een frisser, opener gelaat en een wakkere blik te creëren. Ideaal natuurlijk, wanneer je op leeftijd bent en je merkt dat je oogleden wat gaan hangen.

"Om het beste resultaat te kunnen behalen, adviseren we om voor en na een ooglidcorrectie de producten van ZO Skin Health te gebruiken. Met de retinol in deze producten help je je huid namelijk sneller genezen. De Eye Brightening Crème is bijvoorbeeld een heel fijne. Die helpt om vocht af te voeren, dus als je na een ingreep last hebt van wat zwelling, dan trekt dat hiermee sneller weg."

Goed om te weten: een ooglidcorrectie is soms nog niet nodig als een cliënt de juiste producten gaat gebruiken. Verena: "Als een arts bij een adviesgesprek zo'n correctie nog geen noodzaak vindt, dan kunnen we bijvoorbeeld de Intense Eye Crème inzetten." Deze anti-aging oogbehandeling met retinol en geavanceerde peptiden vermindert donkere kringen onder de ogen, minimaliseert fijne lijntjes en rimpels én gaat de zwelling tegen die zorgt voor kleine oogjes en een vermoeide uitstraling. Júist de zaken waarvoor we al snel aan cosmetische chirurgie denken!

Bij MH Kliniek werken ze al jarenlang met de producten van ZO Skin Health.

Meer dan je gelaat

Natuurlijk zie je tekenen van huidveroudering niet alleen terug op je gelaat. Ook op bijvoorbeeld je armen, benen of handen kun je last krijgen van verschillende huidproblemen. Hiervoor biedt ZO Skin Health bijvoorbeeld de Body Smoothing Crème. Dit serum is bewezen effectief tegen cellulite en gaat diep in je huid aan de slag om deze te verstevigen.

Om huidveroudering op je handen tegen te gaan deelt Verena bovendien een handige lifehack: "Als je dan toch je crème hebt aangebracht op het gelaat, dan zit er altijd nog wel wat op je vingers of op je handen. Smeer die dan ook gewoon lekker in. Dat geldt voor je verzorgende producten, maar ook voor je SPF."

"Vooral 's avonds werkt dit goed", vult Anouk aan. "Overdag ben je immers volop met je handen in de weer en was je de producten er al snel weer af." Slim!

ZO Skin Health is er voor iedereen die een gezonde huid wil bereiken. Ongeacht leeftijd, etniciteit, huidconditie of huidtype. De resultaten van ZO Skin Health spreken voor zich.

Aangeboden
  • MH Kliniek