Glamour met een knipoog

Prins William was niet bij de Spelen uit angst: 'Wilde het risico niet lopen'

Heel royal-land leek naar Parijs te zijn overgevlogen tijdens de Olympische Spelen deze zomer. Alhoewel - de Britse prins William schitterde door afwezigheid. Inmiddels heeft hij eindelijk zijn bijzondere reden onthuld voor het overslaan van de Spelen dit jaar.

Prins William was niet bij de Spelen uit angst

Zijn tantes, prinses Anne en prinses Sophie, waren wél aanwezig om de Olympische sporters aan te moedigen, maar William zelf liet het afweten. Dat deed hij echter niet omdat hij er geen zin in had of omdat het niet in zijn schema paste, maar uit zorg voor zijn vrouw Kate.

Angst voor corona

Gisteren was de Prince of Wales op werkbezoek bij een lokaal zwembad vanwege een nieuw initiatief vanuit The Royal Foundation om zwemlessen toegankelijk te maken voor nog meer jonge mensen. De prins sprak met verschillende Olympische en Paralympische zwemmers.

Al snel werd William gevraagd of hij zelf bij de Spelen aanwezig was geweest. Zijn reactie? "Nee, dat had ik heel graag gewild, maar nadat ik een interview las over Covid [kijkend naar zwemmer Adam Peaty, die positief testte tijdens de wedstrijden], besloot ik het risico niet te nemen."

"Mijn vrouw onderging namelijk chemo en ik wilde geen kans lopen Covid mee naar huis te nemen. Adam herinnerde me er eigenlijk aan dat het virus nog steeds rondgaat", vervolgde William. Wel liet hij weten dat ze alles nauw hebben gevolgd. "We zaten elke dag aan de buis gekluisterd."

Zwemmen

De prins liet ook weten dat zwemmen bij hen in de familie een grote hobby is. "Catherine en ik zijn allebei dol op zwemmen. George houdt van diepzeeduiken. Toen hij tien jaar oud was, namen we hem mee onder water. We dachten dat hij het doodeng zou vinden, maar hij vond het helemaal geweldig. Zo kon hij kennis maken met de onderwaterwereld."

Tja, we kennen natuurlijk het gezegde 'jong geleerd, oud gedaan', maar de Britse royals nemen dat blijkbaar wel heel letterlijk. Vliegtuigen besturen, diepzeeduiken... Is er iets dat de jonge prins George niet kan?!

Gezondheid Kate

We snappen natuurlijk helemaal dat je geen enkel risico wilt lopen wanneer je geliefde ziek is, en we hopen ook dat het gezin het de komende tijd rustig aan blijft doen. Hoewel vorige maand het fijne nieuws naar buiten kwam dat prinses Kate haar chemotherapie heeft afgerond, betekent dat niet dat ze helemaal hersteld is.

Wills zei in reactie op het bericht: "Het is goed nieuws, maar er is nog een lange weg te gaan." Ook Kate liet in haar aankondiging ook weten dat het nog even duurt voordat ze volledig is hersteld. Wel gaf ze aan ernaar uit te kijken om weer aan het werk te gaan.

Haar bijzondere bezoekje van afgelopen week is een mooie start. We hopen natuurlijk dat de prinses het rustig aan blijft doen, en tegelijkertijd zou het mooi zijn als ze haar werkzaamheden weer kan gaan opbouwen. Alles op zijn tijd!

Royalty
  • Hello! Magazine
  • NL Beeld