Glamour met een knipoog

Belgische prins Emmanuel is jarig! Hoe ziet zijn 20ste levensjaar eruit?

Het is feest in het Belgische koninklijke paleis, want prins Emmanuel mag vandaag negentien kaarsjes uitblazen! Als derde in lijn staat hij natuurlijk niet zo in de spotlights, dus wij waren wel benieuwd: hoe staat het er eigenlijk voor met de Belgische prins?

Belgische prins Emmanuel is jarig

De Belgische prins Emmanuel is vandaag negentien jaar geworden. Reden genoeg voor koning Filip en koningin Mathilde om op Instagram een prachtig nieuw portret van de knappe jongeman te delen. Kleine prinsjes worden groot!

Prins Emmanuel jarig

"🥳 Prins Emmanuel wordt vandaag 19! We delen voor die gelegenheid een nieuw portret van de Prins in de Koninklijke Serres van Laken. 🎉 Proficiat!", schrijft het Belgische hof op Instagram.

En inderdaad, op de foto die ze delen zien we de (inmiddels toch wel écht volwassen) prins, omringd door het mooie groen van de serres bij het kasteel van Laken, waar de royals wonen. Een prachtig verjaardagskiekje, non?

Prins Emmanuel

Emmanuel Léopold Guillaume François Marie, zoals de prins voluit heet, is het derde kind van koning Filip en koningin Mathilde van België, en daarmee derde in de lijn voor de troonopvolging. Hij kwam op 4 oktober 2005 ter wereld in het Erasmus Ziekenhuis te Anderlecht. De tijd vliegt, want inmiddels is de jonge prins dus alweer een jaartje officieel volwassen.

Toekomstplannen

De 19-jarige prins heeft zijn middelbare schooltijd er al eventjes op zitten. Hij heeft zijn internationaal baccalaureaat (IB) aan de International School of Brussels behaald, en vorige maand is hij voor zijn opleiding naar het buitenland vertrokken. Hij doet een taal- en sportopleiding, maar verdere details zijn hierover niet bekend gemaakt. Zo weten we niet op welke school hij zit óf in welk land hij momenteel vertoeft.

Wat we wel weten, is dat deze opleiding helemaal bij de prins past. Hij is namelijk hartstikke sportief aangelegd, en doet zowel aan tennis als windsurfen en hardlopen. Bovendien heeft hij - net als zijn vader - een grote voorliefde voor voetbal in het algemeen, en in het bijzonder voor de Rode Duivels.

Daarnaast spreekt de prins volgens het hof vloeiend Frans, Nederlands en Engels. Maar ja, als prins van het tweetalige België moet dat haast ook wel! Het zal hem in ieder geval vast goed van pas komen tijdens zijn taal- en sportopleiding.

Namens Beau Monde wensen we de prins een fijn nieuw levensjaar toe - en heel veel succes met de voortzetting van zijn studie!

Royalty
  • Beau Monde archief, Instagram @belgianroyalpalace
  • NL Beeld