Glamour met een knipoog

Viola, Bettine en Aukje blikken terug op Playboy-shoot: 'Kinderen krijgen er soms nog opmerkingen over'

Zelfverzekerd, sexy en stijlvol – menig BN'er is de afgelopen jaren in hun birthday suit op de kiek gezet voor het iconische magazine Playboy. In hun 500e jubileumeditie blikken zij in gesprek met verschillende dames terug op deze ervaring. Dit is hoe Viola Holt, Bettine Vriesekoop en Aukje van Ginneken nu over hun shoot denken.

Viola Holt, hier op de foto bij theater Carré, blikt terug op haar Playboy-shoot.

Je moet er wel lef voor hebben natuurlijk, om je bloot te geven op de pagina's van een blad. Over de 500 edities van Playboy die er nu in Nederland uitgegeven zijn, zijn er heel wat bekende dames geweest die in evakostuum de revue gepasseerd zijn. Voor hun jubileumeditie ging Playboy nogmaals op bezoek bij enkele van deze BN'ers, om terug te blikken op die prachtige shoot.

Viola Holt: 'Keurig Haags meisje'

Presentatrice Viola Holt is nog altijd een graag gezien gezicht op de buis, en in die zin is er niets veranderd. 'Haar' editie, uit december 1984, is nog altijd het bestverkochte nummer van het blad ooit. "Maar daar hecht ik niet heel veel waarde aan", aldus Viola.

Voor haar shoot destijds had ze bovendien een bijzondere afspraak gemaakt. "Het was een hele eer natuurlijk", vertelt ze over het moment dat ze gebeld werd. "Maar het ging mij om het schrijven. Ik zei letterlijk: 'Ik wil het alleen doen als ik een verhaal mag schrijven en de vrouw uit het verhaal dan mag uitbeelden.'" En zo geschiedde!

Voordat het zover was, vroeg Viola overigens nog wel even toestemming aan haar ouders. "Ik ben een keurig Haags meisje, hè?"

Bettine Vriesekoop: 'Puur natuur'

Ze is tegenwoordig actief als schrijfster en China-correspondent, maar toen ze voor de Playboy van juli 1995 op de foto werd gezet, vierde Bettine Vriesekoop hoogtij als tafeltenniskampioene. En dat mocht gezien worden!

Ze blikt terug op haar shoot: "De focus lag op mijn sportlichaam, dat zou nadrukkelijk in beeld komen. Ik ging er dus niet helemaal in zoals veel vrouwen doen, met een vinger in mijn mond en een of andere geile blik, dat past totaal niet bij me." Dus niets hoge hakken en pikante stringetjes, maar 'puur natuur'. "Ik was heel tevreden met het resultaat", vat ze samen.

Bovendien zou Bettine zo opnieuw uit de kleren gaan voor het blad. "Ja, ik ben 63, maar ik zie er nog goed uit. Niet als een vrouw van 34, dat weet ik ook wel. Maar mensen moeten anders leren kijken naar schoonheid. Als je goed kijkt, heeft iedereen altijd iets moois."

Aukje van Ginneken: 'Kinderen krijgen opmerkingen'

In gesprek met het blad Vrouw blikte Aukje van Ginneken ook al eens terug op haar prachtige Playboy-foto's. "Ik heb wel meteen gezegd dat ik niet ingeolied op een strand wilde liggen – het moest vooral niet ordinair worden", herinnert ze zich. "De foto’s waren eigenlijk best braaf, tegenwoordig poseren vrouwen op sociale media veel sexyer mét lingerie of badkleding aan."

Hoewel ze vanuit haar inner circle alleen maar lieve reacties ontving, zou ze niet zo snel opnieuw naakt poseren. "Het is niet dat mijn kinderen het een probleem vinden of zich schamen, maar ze hebben weleens opmerkingen gehad. Nu reageren zij daar vrij cool op, maar leuk is het natuurlijk niet", deelt ze.

In de 500e jubileumeditie van Playboy blikken naast Viola Holt en Bettine Vriesekoop ook Bridget Maasland en Lotte van Dam terug op hun ervaringen als covergirl. Nu in de winkels, en verkrijgbaar via Tijdschrift.land!

Celebrity
  • Playboy, Vrouw
  • NL Beeld