Glamour met een knipoog

Dit zijn de meest iconische trouwjurken ooit

Wanneer je besloten hebt om te gaan trouwen, moet er heel wat geregeld worden. Althans, als je er een groot feest van wilt maken. Er zijn ook mensen die op maandagmorgen naar het gemeentehuis gaan en vervolgens ’s avonds met wat vrienden uit eten gaan. Punt. Maar wil je juist flink uitpakken, dan hoort daar ook een uitbundige bruidsjurk bij. 

iconische trouwjurken

Weliswaar hebben grote sterren doorgaans wat meer geld te besteden dan een doorsnee Nederlander, maar het is wel fijn om te dromen van zo’n iconische bruidsjurk en het geeft je in elk geval inspiratie om uiteindelijk zelf een keuze te kunnen maken die passend is binnen jouw budget.

Lange sleep 

Lang, langer, langst? We hebben het natuurlijk over de slepen van de bruidsjurken die we met regelmaat op televisie voorbij zien komen. De meest iconische versie is ongetwijfeld die van de Britse prinses Diana, toen ze trouwde met prins Charles. Haar bruidsjurk, ontworpen door David en Elizabeth Emanuel, had een sleep van maar liefst 25 voet (dat is zo’n 7,6 meter!) en was daarmee langer dan menig Nederlands woonkamer. Toegegeven, zoiets past natuurlijk ook wel bij de sprookjesachtige ambiance van een koninklijk huwelijk.

Klassiek en stijlvol 

Ook de bruidsjurk van Grace Kelly hoort thuis in het rijtje van iconische exemplaren. Toen zij trouwde met prins Rainier III van Monaco, droeg ze een prachtig tijdloos ontworpen jurk met een nauwsluitend lijfje en een volumineuze rok. Veel anderen hebben zich in de loop der jaren door dit ontwerp laten inspireren, dus als deze stijl jou ook aanspreekt, zoek dan wat foto’s hiervan op en neem ze mee als je zelf op pad gaat om jouw droomjurk te kiezen. Interessant is bovendien dat ook de mannen die een trouwpak van Bruidshoek bestellen, de laatste jaren weer wat vaker lijken te kiezen voor een klassiek gesneden model. Dat sluit dus perfect op elkaar aan!

Modern en vol glamour 

We zouden eindeloos door kunnen gaan met het benoemen van opvallende bruidsjurken, maar we beperken ons in dit artikel tot drie zeer opvallende exemplaren. Daar hoort zeker de bruidsjurk van Kim Kardashian bij. Toen zij aan artiest Kanye West het jawoord gaf, deed ze dat in een nauwsluitende jurk, gemaakt van kant, met lange mouwen en een open rug. Dit zorgde voor een zeer moderne look, terwijl de sierlijke sluier ervoor zorgde dat de jurk tegelijkertijd ook glamour uitstraalde.

Lifestyle
  • Unsplash