Glamour met een knipoog

President Macron maakt zich boos over Emily in Paris: 'Dit slaat nergens op!'

De Franse president Emmanuel Macron is een groot liefhebber van kunst en culuur - dat bleek wel weer toen hij het niet drooghield tijdens het optreden van Céline Dion bij de Olympische Spelen. Maar dat is niet het enige, de president voelt namelijk meer verbinding met de hitserie Emily in Paris dan je zou verwachten...

President Emmanuel Macron

Emmanuel Macron was geëmotioneerd bij het prachtige optreden van Céline Dion tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Hij pikte zelfs een traantje weg! "Alle lichten, het feestelijke moment, Céline Dion die plotseling bij de Eiffeltoren verscheen, maar ook het lied zelf (Edith Piaf's Hymne à l'Amour), zorgde voor een enorme emotie", vertelde hij achteraf. Ook de show van Lady Gaga tijdens de openingsceremonie heeft veel indruk op Emmanuel gemaakt.

Emily in Paris

Maar niet alleen muziek, ook Netflixseries doen de Franse president wat. Emmanuel voelt er namelijk weinig voor dat Emily in Paris volgend seizoen naar Rome vertrekt. Hij wil alles op alles zetten om de populaire Netflixserie in de Franse hoofdstad te houden, vertelt hij aan Variety. Die zagen we niet aankomen!

Emily naar Rome?

Het vierde seizoen van Emily in Paris staat sinds kort op Netflix, en in de serie zagen we een verrassende plottwist. Emily vertrekt namelijk naar Rome, en het open einde deed vermoeden dat ze daar wel eens zou kunnen blijven. Dat vermoeden werd bevestigd toen Netflix aankondigde dat het vijfde seizoen zich inderdaad in het Italiaanse Rome afspeelt. Maar Macron is het daar absoluut niet mee eens. "We gaan er hard voor vechten. En we gaan ze vragen om in Parijs te blijven! Emily in Paris in Rome slaat nergens op", aldus Emmanuel.

Koninklijk stukje acteerwerk

De vrouw van de president, Brigitte Macron, is kort te zien in het vierde seizoen van de serie. "Ik was supertrots", zegt Emmanuel. "Ze vond het heel leuk om te doen. Het is maar een paar minuutjes, maar ik denk dat het een heel leuk moment voor haar was. En het is goed voor het beeld van Frankrijk."

Of we Emmanuel zelf ook gaan spotten in het vijfde seizoen? Waarschijnlijk niet - zeker niet nu Rome op de loer ligt. "En," zegt hij zelf, "ik ben veel minder knap dan Brigitte." Ha!

Royalty
  • Politico, RTL Boulevard, NU.nl, AD
  • NL Beeld