Glamour met een knipoog

Stijlvol en sportief op de elektrische fiets: hier kun je aan denken

Als we de deur uit gaan, willen we er natuurlijk wel sportief, hip en verzorgd uitzien. Ook als we op de fiets stappen. Een trendy fiets hoort daar natuurlijk ook bij. 

Stijlvol en sportief op de elektrische fiets

Wil je graag de overstap maken naar een elektrische fiets, en er ook nog steeds hip uit blijven zien? We zetten hieronder op een rij waar je aan kunt denken als je een nieuwe, hippe elektrische fiets wil aanschaffen.

Tip 1: Een fiets met een hip uiterlijk 

Tegenwoordig zijn er veel elektrische fietsen te verkrijgen. We hebben het er dan niet alleen over dat de fietsen verschillen in hun actieradius en motoren, maar ook in hun uiterlijk. Zo bestaan er ook veel elektrische fietsen met een hip uiterlijk. Denk bijvoorbeeld aan een volledig mat zwarte elektrische damesfiets. Dat is een fiets met een sportief en stoer randje. Ook kun je juist kiezen voor een fleurige fiets, in bijvoorbeeld een knalrode kleur of een mooie blauwe kleur. Er zijn veel hippe elektrische fietsen te verkrijgen, in welke kleur jij ook wil: neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Amslod.nl. Hier vind je meteen het aanbod van de verschillende damesfietsen.

Tip 2: Verschillende accessoires 

Je kunt jouw fiets natuurlijk ook voorzien van verschillende accessoires. Met bepaalde accessoires maak je jouw fiets nóg hipper. Denk bijvoorbeeld aan een fietstas die je aan jouw elektrische fiets kunt bevestigen. Zo heb je fietstassen in verschillende printjes of verschillende kleuren, waarmee je jouw fiets nog fleuriger en opvallender kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan een bloemenprint met dezelfde kleuren als het frame van de elektrische fiets.

Naast een fietstas kun je natuurlijk ook denken aan een mand of een krat. Een krat is juist weer wat speelser, terwijl een mand juist weer wat stijlvoller is. Kies bijvoorbeeld voor een krat die je voor op de fiets kunt plaatsen: ideaal voor wat boodschappen. Je kunt ook kiezen voor een mand die je achterop de fiets kunt zetten. Hoe leuk als je wat planten gaat halen voor in de tuin, om deze vervolgens in jouw mand te kunnen vervoeren.

Tip 3: Vergeet de specificaties niet 

Daarnaast is het natuurlijk slim om ook verder te kijken dan alleen het uiterlijk. Zo moet je natuurlijk ook comfortabel kunnen fietsen op de elektrische fiets, maar is het ook belangrijk dat je een fiets hebt met een accu met een hoge actieradius. Een hoge actieradius is namelijk erg belangrijk, want je wil natuurlijk wel met een volle accu veel kilometers kunnen afleggen.

Bovendien is het belangrijk om te kijken waar de accu zich bevindt. Een accu in het frame ziet er mooi en sportief uit. Daarnaast is het ook belangrijk om aandacht te schenken aan het soort motor in de fiets, zoals een middenmotor. Kijk ook zeker naar het merk van de motor en waar de motor in de fiets zit.

De voordelen van een elektrische fiets 

Met een elektrische fiets kun je hip én sportief de weg op. Een elektrische fiets is immers niet meer weg te denken. Twijfel je nog of een elektrische fiets wel wat voor jou is? We zetten hieronder nog even de voordelen ervan op een rij.

Lange afstanden afleggen
Met een elektrische fiets kun je lange afstanden afleggen in een sneller tempo dan een met een gewone fiets. Dit omdat je natuurlijk ondersteund wordt. Hierdoor hoef je je minder in te spannen.

Je bent in beweging én in de buitenlucht
Fietsen is natuurlijk enorm gezond. Je bent in beweging en je bent ook nog eens in de buitenlucht.

Je kunt de auto vaker laten staan
Met een elektrische fiets kan het zijn dat je minder vaak de auto pakt. Hiermee ben je een stuk duurzamer bezig, en je kunt besparen op de benzinekosten.