Glamour met een knipoog

5 tips om de winter van 2024/2025 te omarmen

De koude dagen komen eraan, en dat betekent dat het tijd is om je garderobe, maar ook zeker je lifestyle aan te passen aan de winterse maanden. 

5 tips om de winter van 2024/2025 te omarmen

Dit seizoen draait alles om warmte, comfort, en een vleugje functionaliteit. Van mode tot technologie, we zetten de toptrends voor je op een rij waarmee je de winter stijlvol en slim doorkomt. Met onder andere enkele mode-tips, en voor degenen die hun tech-game naar een hoger niveau willen tillen, de Apple iPhone 16 Plus, die niet mag ontbreken in je winter essentials.

1. Oversized knitwear voor knusse dagen 

Niets is fijner tijdens koude dagen dan jezelf te omhullen in zachte, oversized truien. Deze winter zien we de oversized knitwear trend terugkomen, met truien en vesten die niet alleen warm zijn, maar ook nog eens stijlvol. Kies voor neutrale kleuren zoals beige, crème of zachte pasteltinten die makkelijk te combineren zijn met jeans of een rok. Combineer de look met een paar stoere laarzen en je bent helemaal klaar voor een knusse dag thuis of een stijlvolle winterwandeling. Deze truien geven je outfit een ontspannen, maar toch fashionable look.

2. Statement Coats voor het ultieme mode-statement

Een goede jas is deze winter essentieel, niet alleen om warm te blijven, maar ook om je outfit compleet te maken. Statement coats zijn dit seizoen een must-have. Denk aan opvallende prints, felle kleuren of gedurfde silhouetten die jouw winteroutfit naar een hoger niveau tillen. Of je nu kiest voor een lange mantel met een dierenprint of een kortere, gestructureerde jas in een opvallende kleur zoals rood of kobalt, een statement coat zorgt ervoor dat je opvalt, zelfs op de meest grijze dagen.

3. De perfecte accessoires voor de feestdagen

De feestdagen komen eraan, en dit jaar draait alles om subtiele, maar opvallende accessoires. Denk aan elegante oorbellen, minimalistische armbanden en opvallende haaraccessoires die je outfit nét dat beetje extra geven. Ook zien we een trend in mooie, handgemaakte tassen die zowel stijlvol als functioneel zijn. Het zijn de kleine details die ervoor zorgen dat je er tijdens de feestdagen stralend uitziet, zonder te veel poespas.

Daarnaast is het ook belangrijk om je digitale accessoires op orde te hebben. Een nieuwe iPhone is bijvoorbeeld een perfect cadeau voor jezelf of een geliefde tijdens de feestdagen. Wil je meer uit je smartphone halen of upgraden? Overweeg dan zeker om de iPhone 16 te kopen bij Odido. Met deze nieuwste serie ben je helemaal klaar voor de toekomst.

4. Luxe loungewear: comfortabel én chic

Loungewear heeft de afgelopen seizoenen aan populariteit gewonnen, en deze winter zien we dat luxe loungewear een blijvende trend is. Stijlvolle joggers, zachte truien en comfortabele leggings worden gecombineerd met chique details zoals zijdeachtige stoffen of subtiele glans. Dit soort kleding is perfect voor thuiswerken of een ontspannen weekend op de bank. Het mooie aan luxe loungewear is dat het zowel comfortabel als stijlvol is, waardoor je er altijd goed uitziet, zelfs als je een rustige dag hebt. Ook weer een leuke afwisseling van al die jeans in je kledingkast.

5. Winterproof skincare: Bescherm je huid tegen de kou

De winter kan een aanslag zijn op je huid, vooral door de kou buiten en de droge lucht binnen. Daarom is het belangrijk om je huidverzorgingsroutine aan te passen aan de seizoensveranderingen. Hydratatie is de sleutel, dus kies voor rijke crèmes die je huid diep voeden en beschermen. Vergeet ook niet om je lippen en handen extra aandacht te geven met voedende balsems en handcrèmes.

Daarnaast kan een goede beauty-routine in de winter je een stralende look geven, zelfs op de koudste dagen. Investeer in serums met vitamine C om je huid te laten stralen en gebruik producten met SPF, ook al is de zon in de winter minder fel. Zo blijft je huid het hele seizoen door beschermd en gehydrateerd.