Glamour met een knipoog

Aha! Dit zijn de hobby's van prinses Charlene

Zwemmen, tijd spenderen met de kids, en natuurlijk met manlief lekker alle liefdadigheidsgala's van Monaco bezoeken. Prinses Charlene heeft volop leuks om haar agenda mee te vullen. Maar naast al haar werk te paleize, vroegen wij ons af: wat zijn eigenlijk de hobby's van prinses Charlene?

Prinses Charlene van Monaco

Ze zwom op Olympisch niveau en sloeg zelfs aan de rand van het bad haar toekomstige echtgenoot aan de haak. Maar naast deze sportieve bezigheid, heeft Hare Doorluchtige Hoogheid, prinses Charlene, nog véél meer hobby's.

Sportieve prinses

Het zal je natuurlijk niets verbazen dat Char ook buiten het zwembad lekker sportief is. Zo heeft ze met haar Fondation Princesse Charlène de Monaco regelmatig sportieve benefiet-evenementen opgezet. Zo organiseert het fonds met enige regelmaat een groots 'waterfiets'-evenement. Hierbij is H.D.H. in het verleden ook zélf op het zadel geklommen.

Ook schijnt de hoogheid een vorstelijk staaltje te kunnen surfen. Ook als Charlene niet zelf aan het baantjes trekken is, voelt zij zich duidelijk als een vis in...óf op het water.

Het Palais Princier meldt daarnaast dat Charlene graag door de bergen wandelt. Van flippers naar wandelschoenen – de prinses vermaakt zich wel!

Kunst en cultuur

Zoals dat een beetje heurt als royal, is de prinses ook groot fan van de kunsten. Zo wordt vermeld dat zij graag biografieën leest. Van wie? Dat wordt dan weer niet genoemd.

Daarnaast heeft Charlene een zoete, nostalgische hobby. Zij leest namelijk ook graag 'etnische poëzie uit Zuid-Afrika'. Niet gek, want de prinses is zelf natuurlijk afkomstig uit het prachtige land. Ook houdt ze zich nog geregeld bezig met liefdadigheid die zich richt op dierenwelzijn in Zuid-Afrika. In 2021 bracht ze er noodgedwongen meerdere maanden door, nadat ze te maken kreeg met verschillende heftige gezondheidsproblemen. Hoewel ze natuurlijk gek is op haar moederland, miste ze haar man en kinderen wel verschrikkelijk. Gelukkig kan ze met deze poëziebundels een stukje Zuid-Afrika meenemen het paleis in!

Ook schijnt S.A.S. groot fan te zijn van moderne kunst. En tja, aan prachtige kunstwerkjes geen gebrek te paleize.

Drukke agenda

Nadat zij in 2021 volop rust moest pakken omwille van haar eigen welzijn, is Charlene de afgelopen tijd weer volop in beeld in Monaco en omstreken. En dat lijkt de hoogheid goed te bevallen! Je ziet haar steeds vaker met een brede glimlach rondlopen en hartelijk de locals begroeten. Dat zij in haar propvolle agenda nog tijd heeft voor al deze hobby's lijkt haast een wonder...

Royalty
  • Palais.MC
  • NL Beeld