Glamour met een knipoog

Hoera! Belgisch hof deelt nieuwe kiekjes van jarige prinses Elisabeth in Amerika

De Belgische kroonprinses Elisabeth mag vandaag 23 kaarsjes uitblazen! Traditiegetrouw worden er voor deze gelegenheid weer nieuwe portretfoto's van de prinses gedeeld door het Belgische hof. Dit keer natuurlijk niet vanuit België, maar vanuit de USA.

Hoera! Belgisch hof deelt nieuwe kiekjes van jarige prinses Elisabeth in Amerika

Hiep hoera! Prinses Elisabeth viert vandaag haar verjaardag. Een extra bijzondere dit jaar, want ze viert deze mijlpaal in Amerika, waar ze momenteel studeert aan het prestigieuze Harvard. Gelukkig wordt deze dag wel goed gevierd, want op afstand trakteert de prinses ons op een nieuwe portretfoto!

Prinses Elisabeth jarig

Ze mag dan helemaal haar eigen studentenleventje leiden in het verre Amerika, maar prinses Elisabeth was gelukkig niet te beroerd om een verjaardagskiekje naar het thuisfront op te sturen. Op Instagram deelt het Belgische hof twee stralende foto's van de jarige prinses, vermoedelijk gemaakt in haar huidige hometown Boston.

We zien de prinses in een herfstige setting, lopend over de stoep. Ze draag een kleurrijke set van het merk BA&SH, bestaande uit een gebreide rok met split in het midden en een vestje met korte mouwen in dezelfde stof. Deze combineert ze met zwarte laarsjes - een heerlijk herfstig lookje!

"Prinses Elisabeth is vandaag 23 lentes jong! Bedankt (vanuit de VS) voor alle verjaardagswensen!", schrijft het hof bij de foto's. Ook namens Beau Monde natuurlijk van harte gefeliciteerd!

Elisabeth en Harvard

Wij hopen dat de prinses vandaag ook nog tijd heeft om haar birthday te vieren, maar de kans is groot dat zij gewoon met haar neus in de boeken zit. Elisabeth studeert namelijk aan de Harvard universiteit in Boston, en dat is niet zomaar een school.

Barack Obama, Bill Gates, John F. Kennedy; het is slechts een greep uit de namen van mensen die een papiertje bij Harvard hebben gehaald. Bovendien is Elisabeth niet de eerste royal die voet zet op het campusterrein van de universiteit. Haar neef Joachim van België, zoon van prinses Astrid, ging haar al voor en studeerde af Harvard, net als keizerin Masako van Japan, die er haar bachelor in Economie behaalde. En ook koning Frederik van Denemarken volgde er een jaartje colleges.

Slimme prinses

Maar goed, ook Elisabeth zelf is de minste niet. Eerder volgde zij in Oxford al de driejarige opleiding History & Politics, en daarvoor haalde zij haar Internationaal Baccalaureaat aan het United World College Atlantic in Wales. Een ontzettend slimme meid, dus!

Wij twijfelen er dan ook niet aan dat zij haar master-graad Public Policy aan Harvard uiteindelijk met vlag en wimpel zal gaan behalen. Maar nu eerst: lekker haar verjaardag vieren. Proost op jou, Elisabeth!

Royalty
  • Instagram @belgianroyalpalace
  • NL Beeld