Maakt het leven mooier

Prinses Elisabeth begint studie aan Harvard: 'Hello USA!'

Een grote stap voor Elisabeth: de Belgische prinses is naar de andere kant van de wereld verhuisd voor haar studie aan de prestigeuze universiteit van Harvard. Enne, op basis van de eerste foto's is wel duidelijk dat ze helemaal op haar plek is in de USA!

Prinses Elisabeth begint studie aan Harvard

Kleine meisjes worden groot én vliegen uit. Voor de Belgische koning Filip en koningin Mathilde is dat nu wel heel letterlijk het geval, want hun dochter Elisabeth pakte het vliegtuig naar Amerika om te beginnen aan haar nieuwe studie. Dag paleis, hallo campusleven!

Elisabeth naar Harvard

De afgelopen drie jaar volgde de Belgische kroonprinses in Oxford de driejarige opleiding History & Politics. In juli mocht ze hiervoor haar diploma in ontvangst nemen tijdens een bijzondere ceremonie in het architectonisch juweeltje midden in hartje Oxford: het Sheldonian Theatre.

Maar de prinses is nog lang niet klaar met leren. Elisabeth is namelijk naar Boston vertrokken om daar aan Harvard University een master-graad Public Policy te halen. Een flinke stap dus, voor de Belgische prinses! Op Instagram deelt het Belgische hof de eerste beelden van de prinses in haar nieuwe hometown.

"Hello USA ! 👋 Prinses Elisabeth is gestart met haar Master in Public Policy aan @harvardkennedyschool. 🙌", schrijft het hof bij de kiekjes. En één ding is duidelijk: Elisabeth is helemaal thuis in haar nieuwe omgeving. Haar galajaponnen ruilde ze om voor een vlotte bruine top, Tommy Hilfiger jeans en groene Adidas-sneakers. De perfecte back to school outfit, wat ons betreft!

Studeren aan Harvard

Harvard is absoluut niet de minste universiteit. De prestigieuze academie lijkt alleen maar miljonairs, presidenten en olympiërs op te leveren. Barack Obama, Bill Gates, John F. Kennedy; het is slechts een greep uit de namen van mensen die een papiertje bij Harvard hebben gehaald. Toch liet Elisabeth zich daardoor niet afschrikken: "Ik verheug me erop naar Amerika te trekken en mijn studies voort te zetten", liet ze eerder al weten aan de pers.

Bovendien is Elisabeth niet de eerste royal die voet zet op het campusterrein van de universiteit. Haar neef Joachim van België, zoon van prinses Astrid, ging haar al voor en studeerde af Harvard, net als keizerin Masako van Japan, die er haar bachelor in Economie behaalde. En ook koning Frederik van Denemarken volgde er een jaartje colleges.

Met zoveel bijzondere voorgangers twijfelen wij er niet aan dat Elisabeth ook een geweldige tijd zal beleven in de USA. Wj wensen haar in ieder geval heel veel succes met deze nieuwe uitdaging!

Royalty
  • Instagram @belgianroyalpalace
  • NL Beeld