Inspiratie nodig om jezelf als keukenprinses te ontpoppen? Lees dan snel het recept hieronder. Vandaag: Dutch Caprese!
LEES OOK: Beau Culinair: Geroosterde broccoli uit de oven
Deze gevulde tomaat van Persijn zorgt gegarandeerd voor een glimlach op het gezicht van je tafelgenoten. Want zeg nou zelf; dit is toch een feestje om te zien? Lekker fris als side dish, maar misschien nog leuker om als voorgerechtje aan je partner of huisgenoot te serveren.
BENODIGDHEDEN
Voor 4 personen
- 4 tomaten met steel
- 1 bol buffelmozzarella
- 120 gram basilicum
- 50 gram spinazie
- 200 gram koolzaadolie
- tomatenpoeder
BEREIDING
1. Breng een pan water aan de kook.
2. Ontdoe de tomaat van het steeltje, houd deze apart en snij aan de bovenkant de tomaat in door middel van het zetten van een kruisje.
3. Houd de tomaat ongeveer 10 seconden in het kokende water en koel terug op ijswater. Door het 'pliceren' van de tomaat laat het velletje los. Kook het steeltje ook ongeveer 10 seconden, zo wordt 'ie mooi groen. Koel deze daarna ook terug op ijswater.
4. Ontvel de tomaat, snijd het kontje eraf en haal de tomaat leeg met een parisienne boor.
5. Plus de basilicumblaadjes en houd 20 gram apart. Van de rest ga je olie maken.
6. Doe de koolzaadolie in een blender, voeg hier de basilicum en spinazie aan toe en mix met wat zout. Mix tot de olie wat warmer wordt, schenk de massa op een visdoek (of een koffiefilter) en laat dit een nacht uitlekken in de koeling. Scheid het water wat meegekomen is van de olie.
7. Pluk de mozzarella en snij de basilicum in lintjes met een scherp mes. Meng de mozzarella met de basilicum en wat basilicumolie zodat het lekker smeuïg wordt. Voeg hier ook wat peper en zou aan toe.
8. Vul de tomaat met het mozzarella mengsel totdat deze vol zit. Bestrooi de tomaat met de tomatenpoeder. Maak een spiegel op het bord van de basilicumolie en zet daarin de tomaat met de opening naar beneden. Zet het steeltje bovenop de tomaat.
Eet smakelijk!